Συνεχίζουν τον αγώνα στα Χανιά...

Παραπολιτικά
Συνεχίζουν τον αγώνα στα Χανιά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα στείλουμε άλλα ψηφοδέλτια» - «Η δεύτερη φορά είναι πάντα καλύτερη» - Οι ερωτήσεις για την εφορία

Συνεχίζουν τον αγώνα

Έλαβαν το μήνυμα οι υποψήφιοι βουλευτές Χανίων της Νέας Δημοκρατίας ότι δε χωρούν εφησυχασμός και πανηγύρια μέχρι τις δεύτερες κάλπες. Το τόνισε εξάλλου σε όλες τις εμφανίσεις του κατά τη διήμερη περιοδεία του στο νησί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «οι κάλπες είναι άδειες». Ήδη από χθες, Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, Βασίλης Διγαλάκης, Γιάννης Κασσελάκης και Χαρίκλεια Ντερμανάκη πραγματοποιούν νέο γύρω επισκέψεων, με έναν επιπλέον στόχο. Να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και τις τέσσερις έδρες της εκλογικής περιφέρειας των Χανίων.

«Θα στείλουμε άλλα ψηφοδέλτια»

Στο τέλος της προεκλογικής ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρύσες, η Ντόρα Μπακογιάννη του θύμισε να πει στον κόσμο πως στις εκλογές της 25ης Ιουνίου δε σταυρώνουμε υποψήφιο, αλλά επιλέγουμε μόνο ψηφοδέλτιο. «Μην ξεχαστείτε και ρίξετε τα ψηφοδέλτια που ήδη έχετε! Θα σας στείλουμε άλλα», είπε στους συγκεντρωμένους, πολλοί από τους οποίους είχαν αναμφίβολα λάβει φακέλους με σταυρωμένα ψηφοδέλτια από τα κομματικά γραφεία υποψηφίων, στις προηγούμενες εκλογές.

«Η δεύτερη φορά είναι πάντα καλύτερη»

«Η δεύτερη φορά είναι πάντα καλύτερη. Όλα θέλουν προπόνηση», είπε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα παιδί από το Θέρισο, που τον καλωσόρισε με μια μαντινάδα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του ζήτησε να την πει δεύτερη φορά, προκειμένου να τον βιντεοσκοπήσει ένας φίλος του. Έχει εξάλλου και ο ίδιος κατά νου και εκεί στοχεύει πως στις δεύτερες κάλπες χρειάζεται καλύτερη επίδοση, ώστε να εξασφαλίσει ενισχυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Οι ερωτήσεις για την εφορία

Είναι αδιανόητο να ασκείται κριτική μέσω της τηλεοπτικής τρομοκρατίας, επειδή γίνεται λόγος για αύξηση της φορολογίας των μερισμάτων των εταιρειών, άνω των 100.000 ευρώ, τη στιγμή που οι έμμεσοι φόροι σε καύσιμα, ΦΠΑ και ενέργεια έχουν εκτιναχθεί και επιβαρύνουν οριζόντια και κυρίως τους μικρούς και μεσαίους αυτής της χώρας. Είναι υποκριτικό δηλαδή να συζητάμε αν θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη κάποιων εταιρειών, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η μείωση των κατ’ εξοχήν άδικων φόρων, των έμμεσων δηλαδή. Πολύ φοβάμαι ότι οδεύουμε σε μία κατάσταση εικονικής πραγματικότητας, όπου ο μισθωτός, ο δημόσιος και ιδιωτικός υπάλληλος, ο αυτοαπασχολούμενος ελεύθερος επαγγελματίας, θα αποφασίζει όχι με βάση την κοινή λογική και το συμφέρον του, αλλά με βάση το τι θα του λένε τα κανάλια. Είναι επίσης αδιανόητο τα κανάλια να ρωτάνε μονομερώς την αντιπολίτευση πού θα βρει τα λεφτά για να χρηματοδοτήσει την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, εκείνη να απαντάει, ανεξαρτήτως αν αρέσει ή δεν αρέσει (και που ξεχνάει ότι κι αυτή ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ., ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο που μιλά για λιτότητα 16 δισ. σε περικοπές δαπανών), αλλά να μην ερωτώνται οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος πώς θα αυξήσουν τον μέσο μισθό, όταν η Κομισιόν την επαύριο των εκλογών ανακοίνωσε “πάγωμα” των τριετιών μέχρι το 2027, είναι τουλάχιστον εξόφθαλμο. Στον νομικό κόσμο θα το έλεγες και αντιστροφή του βάρους της απόδειξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News