Εκλογές: Ο θρίαμβος της Ν.Δ. στο Ηράκλειο και το “τσιφλίκι” των παρατρεχάμενων...

Παραπολιτικά
Εκλογές: Ο θρίαμβος της Ν.Δ. στο Ηράκλειο και το “τσιφλίκι” των παρατρεχάμενων...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίζουμε στα μαθηματικά να ήταν καλοί μαθητές, γιατί μέχρι τώρα οι αριθμοί δεν τους αφήνουν και πολλά περιθώρια. Θα επανέλθω, γιατί έχω ρεπορτάζ από εκκωφαντικά “τιτιβίσματα”

Ο θρίαμβος της Ν.Δ. στο Ηράκλειο δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα και στη βάση του κόμματος στο μέχρι χθες “κάστρο” του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα. Μάλιστα, κάποιοι στη Ν.Δ. εξακολουθούν να... σφυρίζουν αδιάφορα, ακόμα κι αν οι αριθμοί κραυγάζουν. Ίσως από αυτό το αποτέλεσμα μπαίνει τέλος στη λογική “τσιφλίκι” ορισμένων παρατρεχάμενων, που νομίζουν ότι τη θέση την κατέχουν εφ’ όρου ζωής.

Όχι, έχουν κατανοήσει τι έδειξε η κάλπη, αλλά κάνουν “τουμπεκί”, μένοντας μόνο στην τεράστια νίκη του κόμματος στην Κρήτη. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα για την ανανέωση και στη βάση, με πολλά στελέχη και να θέλουν και να μπορούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο.

Καμία παράταξη δεν μπορεί να πάει και ιδεολογικά μπροστά όσο στο “τιμόνι” υπάρχουν άνθρωποι που θα έπρεπε εδώ και καιρό να αποχωρήσουν, κάτι όμως που δεν το έκαναν. Να, λοιπόν, μια καλή ευκαιρία και για την τοπική ΝΟΔΕ να γίνει πολυσυλλεκτική, μοντέρνα, ξεκάθαρη και κυρίως στη λογική της πολυφωνίας και του σεβασμού. Κάτι μου λέει πως η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να πουν πως έπαιξαν ρόλο σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

Ελπίζουμε στα μαθηματικά να ήταν καλοί μαθητές, γιατί μέχρι τώρα οι αριθμοί δεν τους αφήνουν και πολλά περιθώρια. Θα επανέλθω, γιατί έχω ρεπορτάζ από εκκωφαντικά “τιτιβίσματα”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News