Οι ΚΟΤΕΣ το ’σκασαν για... ΚΚΕ!

Παραπολιτικά
Οι ΚΟΤΕΣ το ’σκασαν για... ΚΚΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΤΕΣ ήτανε και... πάνε

Το πολιτικό κόμμα ΚΟΤΕΣ (Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση) δε θα κατέβει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Λούβρος.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν για τις ΚΟΤΕΣ είναι ότι ο πρόεδρός τους, ο κ. Λούβρος, ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2019 (Α' Αθηνών). Πιθανώς ακόμη λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι ο πατέρας του Λούβρου ήταν καπετάνιος του ΕΛΑΣ!

Τις προηγούμενες ώρες, λοιπόν, ο κ. Λούβρος εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αφενός ευχαρίστησε όλους όσοι ψήφισαν τις ΚΟΤΕΣ την προηγούμενη Κυριακή, και αφετέρου γνωστοποίησε ότι το κόμμα του δε θα συμμετάσχει στην ερχόμενη εκλογική μάχη.

Το πλέον ενδιαφέρον, ωστόσο, από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι το ότι ο Νίκος Λούβρος απευθύνει κάλεσμα εκλογικής στήριξης του ΚΚΕ ενόψει της 25ης Ιουνίου. Μάλιστα, χαρακτηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα ως τον «γνήσιο και πραγματικό αντίπαλο της Δεξιάς και της ολιγαρχίας».

«Καλούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους, διατηρώντας τις διαφορές μας σε βασικά ή επιμέρους ζητήματα, να στηρίξουμε εκλογικά το ΚΚΕ που, σταθερό στις αξίες και τη δράση του, αποτελεί τον γνήσιο και πραγματικό αντίπαλο της Δεξιάς και της ολιγαρχίας.

Σε προσωπικό επίπεδο, με τη συμπόρευση με το ΚΚΕ θέλω να τιμήσω τον πατέρα μου, Βασίλη, καπετάνιο του ΕΛΑΣ (“ΑΙΑΣ Ο ΣΑΙΝΗΣ”) και τον αγαπημένο θανόντα φίλο μου Μιχάλη Σπυριδάκη, έναν γνήσιο κομμουνιστή αγωνιστή», αναφέρει ο ηγέτης των... Καπνιστικών Ομάδων, που μετατράπηκαν - έστω και για λίγο - σε πολιτικό κόμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΚΟΤΕΣ δεν πήγαν... “άκλαφτες” στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, αφού σε όλη την επικράτεια έλαβαν 11.517 ψήφους. Στον νομό Ηρακλείου έλαβαν 463 ψήφους, ενώ στα Χανιά 455! Λέτε, άραγε, οι πάνω από 900 συντοπίτες μας που ψήφισαν ΚΟΤΕΣ στους δύο μεγαλύτερους νομούς της Κρήτης να ψηφίσουν ΚΚΕ την 25η Ιούνη;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News