Χανιά: Οι Φίλοι του Πολεμικού Μουσείου ζητούν επιστροφή εκθεμάτων...

Παραπολιτικά
Χανιά: Οι Φίλοι του Πολεμικού Μουσείου ζητούν επιστροφή εκθεμάτων...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμος δήλωσε στα μέλη του Συλλόγου Φίλων Πολεμικού Μουσείου Χανίων πως στο πλάνο του είναι η μεταφορά των εκθεμάτων στο Φιρκά, χώρος που ωστόσο χαρακτηρίζεται ως ο πλέον ακατάλληλος για τα πολεμικά αντικείμενα εξαιτίας της υγρασίας

Η παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την αξιοποίησή του, παρά το γεγονός ότι η δημοτική Αρχή έχει κάνει σαφές πως ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία αστικού πάρκου.

Ο Σύλλογος Φίλων του Πολεμικού Μουσείου, που τους τελευταίους μήνες προσπαθεί να συσταθεί ξανά, ζήτησε από τον δήμαρχο την παραχώρηση ενός τολ από τα υφιστάμενα της στρατιωτικής μονάδας, προκειμένου να επιστρέψουν στα Χανιά τα εκθέματα, που λίγο πριν από την πυρκαγιά, που κατέστρεψε το κτήριο του Μουσείου, είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα.

Εισέπραξε όμως αρνητική απάντηση, καθώς προβλέπεται κατεδάφιση όλων των παλιών κτισμάτων και απομάκρυνση των μεταλλικών αποθηκευτικών χώρων στην έκταση του στρατοπέδου.

Μάλιστα, ο Δήμος δήλωσε στα μέλη του Συλλόγου Φίλων Πολεμικού Μουσείου Χανίων πως στο πλάνο του είναι η μεταφορά των εκθεμάτων στο Φιρκά, χώρος που ωστόσο χαρακτηρίζεται ως ο πλέον ακατάλληλος για τα πολεμικά αντικείμενα εξαιτίας της υγρασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News