Παραπολιτικά

Οι... παρακολουθήσεις, τα μπάνια του λαού στην Γαύδο και οι νέες πινακίδες στα Χανιά!

Στη Γαύδο, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό φυσιολατρών και όσων αναζητούν παρθένα μέρη για τις διακοπές τους, παρατηρείται σύμφωνα με τη δήμαρχο, Λίλιαν Στεφανάκη, καθυστέρηση στις κρατήσεις σε σχέση με προηγούμενες σεζόν, ενώ ακόμη και οι κατασκηνωτές αναμένουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και εν συνεχεία να ταξιδέψουν!

Δεύτερο “άδειασμα” Άδωνι

Χωρίς περιστροφές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης “άδειασε” την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία έθεσε τον… στόχο των 180 βουλευτών, ώστε η Ν.Δ. να κάνει συνταγματική αναθεώρηση μόνη της. Το “άδειασμα”, μάλιστα, ήταν ηχηρό, λέγοντας πως πρακτικά είναι αδύνατον να βγάλει το κόμμα 180 βουλευτές, αλλά και πως πολιτικά δε θα το έκανε, καθώς «η Ν.Δ. ψάχνει συγκλίσεις, ειδικά εάν θέλουμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα». Είχε προηγηθεί αντίστοιχη τοποθέτηση από τον Δένδια.

Θα... παρακολουθούνται

Η αυστηρή προειδοποίηση του πρωθυπουργού προς τα στελέχη του να δείξουν τον ίδιο ζήλο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου έχει ήδη μορφοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οδηγία είναι το αποτέλεσμα ανά νομό να επαναληφθεί και στον δεύτερο γύρο, διαφορετικά οι βουλευτές που ονειρεύονται υπουργεία θα πρέπει να τα ξεχάσουν.

Τα μπάνια του λαού…

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν εκφραστεί ιδιαίτερα παράπονα για τη διενέργεια των εκλογών εν μέσω τουριστικής περιόδου, είναι γεγονός πως σε έναν βαθμό επηρεάζεται ο προγραμματισμός Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών. Στη Γαύδο, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό φυσιολατρών και όσων αναζητούν παρθένα μέρη για τις διακοπές τους, παρατηρείται σύμφωνα με τη δήμαρχο, Λίλιαν Στεφανάκη, καθυστέρηση στις κρατήσεις σε σχέση με προηγούμενες σεζόν, ενώ ακόμη και οι κατασκηνωτές αναμένουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και εν συνεχεία να ταξιδέψουν. Το απευκταίο σενάριο βέβαια είναι να παραταθούν περαιτέρω τα μπάνια του λαού…

Το κρίσιμο για Ν.Δ.

Μέχρι την επόμενη κάλπη, ενδεχομένως στις 25 Ιουνίου, το κρίσιμο είναι το εύρος που θα έχει η κυβέρνηση της Ν.Δ., αν θα είναι ηγεμονικό, αυτοδύναμο ή με συνεργασία, αφού ενδεχομένως υπάρχει κόσμος που μπορεί να έχει επηρεαστεί μετά την 21η Μαΐου στο ενδεχόμενο μίας ανεξέλεγκτης κι όχι απλά αυτοδύναμης εξουσίας. Από την άλλη, η κάλπη στις 25 Ιουνίου είναι κρίσιμη και για το πόσο ισχυρή θα είναι η αντιπολίτευση, ποια μορφή θα έχει και κυρίως αν θα υπάρχει ισχυρός πόλος αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτή την πλευρά, ως συστατικό ισορροπίας στο πολιτικό σύστημα. Αυτά μας είπε ο αρθρογράφος στο “Βήμα” Άρης Ραβανός σε μια αναλυτική συζήτηση στον 98,4, καταθέτοντας την οπτική του για το πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υιοθετώντας την επικοινωνιακή ατζέντα του Αμερικανού “γκουρού” Σταν Γκρίνμπεργκ, προσάρμοσε ένα θετικό αφήγημα προοπτικής, που τον οδήγησε σε μια απόλυτη νίκη ιστορικών διαστάσεων.

Επιτέλους νέες πινακίδες

Σε αντικατάσταση πινακίδων προχωρά αυτές τις μέρες η δημοτική Αρχή των Χανίων, με έμφαση σε κομβικά σημεία της πόλης, όπου οι πινακίδες που κατηύθυναν τους επισκέπτες είτε ήταν φθαρμένες είτε δύσκολα κατανοητές. Οι νέες πινακίδες που τοποθετήθηκαν είναι στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και κατευθύνουν σωστά πλέον τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τοπόσημα, το λιμάνι της Σούδας και το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια