Παραπολιτικά

Ο γάιδαρος, ο Αντώναρος, ο αγάπαρος και οι κασιδιάρηδες

Η συνέχεια... επί της οθόνης

Γάιδαρος

Ο (ενίοτε σοφός, συνήθως όχι και τόσο) λαός μας λέει μια παροιμία: “πας μετά Χριστόν προφήτης, γάιδαρος”. Αυτή η παροιμία ταιριάζει “γάντι” με τους διάφορους “μυαλοπώληδες”, που βγαίνουν από τη Δευτέρα και μετά και λένε «ναι μωρέ, εγώ ήξερα τη διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τo έλεγα, γιατί...».
Και καλά οι δημοσκόποι προσπαθούν να περισώσουν κάτι από τη χαμένη εδώ και 12 χρόνια αξιοπιστία τους. Βεβαίως, το κάνουν χειρότερο, γιατί αν όντως έβγαζαν στις σταθμίσεις 20% ή έστω διψήφια διαφορά και το έκρυβαν «γιατί φοβούνταν τις αντιδράσεις», τότε είναι ακόμη μεγαλύτεροι απατεώνες απ’ ό,τι θεωρούσαμε. Αλλά όχι, καμία δημοσκόπηση δεν έβγαλε τέτοια ευρήματα, μη σας παραμυθιάζουν. Έχουμε φίλους και παλιούς συνεργάτες που σήμερα στελεχώνουν δημοσκοπικές και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις διαβεβαιώνουν ότι «όχι, καμία δημοσκόπηση δεν έδωσε ποτέ διψήφια διαφορά», πολλώ δε μάλλον στο 20%.
Και κάποιοι αναλυτές φίλα προσκείμενοι στη “γαλάζια” παράταξη λένε «εγώ τα έλεγα», αλλά στην πραγματικότητα... κανείς δεν “τα έλεγε”. Οι πιο αισιόδοξοι δεξιοί αναλυτές μιλούσαν για διαφορά στο 6%, όλοι θεωρούσαν ένα 35% “μεγάλη επιτυχία” και μόνο ορισμένοι “βαμμένοι” οπαδοί (και όχι... από τους έξυπνους) έβλεπαν κάτι καλύτερο απ’ αυτό.
Ωστόσο, ακόμη κι εκείνοι δεν μπορούσαν να φανταστούν την πλήρη και ολοκληρωτική κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Βρε τον... Αντώναρο

Αλλά και ο... όψιμος συριζαίος (παρατσούκλι: “ΤσεΤσε Γκεβάρα”) Αντώναρος, μετά Χριστόν “προφήτης”; Που “έβλεπε τη συντριβή”, αλλά δεν έλεγε κάτι, γιατί δεν ήθελε να τρωθεί το ηθικό των “συναγωνιστών” του στον ΣΥΡΙΖΑ;
Σε λίγο θα βγει και ο Τσίπρας να πει «εντάξει, εγώ το περίμενα το μείον 20, αλλά δεν έλεγα κάτι, γιατί ήλπιζα ότι θα αλλάξετε γνώμη στην κάλπη».
Τα επίπεδα γελοιότητας στη χώρα έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη...

Τον αγάπησαν

Και ξαφνικά, όλοι οι δεξιοί... αγάπησαν τον Παπαδημούλη. Ο οποίος “πέταξε” την ατάκα για τα «νέα δημοφιλή στελέχη» σαν την Έφη και τους λοιπούς και έπεσε πάνω του όλο το περιβάλλον Τσίπρα να τον “κατασπαράξει”. Και καθώς “ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου”, τον λάτρεψαν όλοι οι δεξιοί και τον προέβαλαν δεόντως το τελευταίο διήμερο.
Μια χαρά, γίνεται όλο και καλύτερο.

Έρχονται... οι κασιδιάρηδες

Επίκληση σε γνωμοδότηση Αλιβιζάτου από τον Κασιδιάρη, ώστε να λάβει μέρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ως... μεμονωμένος υποψήφιος, μαζί με... ομάδα μεμονωμένων υποψηφίων; Έλληνες ΓΤΠ, μέρος 2ο, το “σίκουελ” δηλαδή? Δίχως το “ΓΤΠ”, μόνο “Έλληνες”;
Την ψάχνει για να ακυρώσει στην πράξη την απαγόρευση ο καταδικασμένος ναζί Κασιδιάρης και... μένει να δούμε τι θα πει και ο Άρειος Πάγος.
Σε καθαρά πολιτικό/εκλογικό επίπεδο, τυχόν ολική επαναφορά Κασιδιάρη και εφόσον καταφέρει να συγκροτήσει συνδυασμούς... μεμονωμένων υποψηφίων σε όλη τη χώρα, νομίζω ότι θα αρχίσουν να... ανησυχούν στη Ν.Δ. Αφού τα exit polls ξεκαθάρισαν ότι το 40% εκείνων που οι δημοσκοπήσεις είχαν ως “ψηφοφόρους Κασιδιάρη” ψήφισαν Νέα Δημοκρατία. Και οι δημοσκοπήσεις έδιναν στους Έλληνες ΓΤΠ το διόλου ευκαταφρόνητο 4,5%. Δηλαδή, μάνι-μάνι, σχεδόν... 2% μείον για τη Ν.Δ.
Θα καταφέρει ο Άρειος Πάγος να ...κρατήσει “ζωντανό” το όνειρο του Γεωργιάδη για Ν.Δ. με 180 έδρες, που θα προτείνει προς αναθεώρηση συνταγματικά άρθρα κατά το δοκούν και άνευ συναίνεσης;

Η συνέχεια... επί της οθόνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια