Τι δείχνουν οι σταυροί των υποψηφίων - Τα δίπολα που ανακάλυψε η κάλπη

Παραπολιτικά
Τι δείχνουν οι σταυροί των υποψηφίων - Τα δίπολα που ανακάλυψε η κάλπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάποιοι θέλησαν να εμφανίζονται μόνοι στην προεκλογική περίοδο, όμως το δίπολο φάνηκε από το πλήθος των σταυρών ανά δήμο και το τελικό αποτέλεσμα

Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και σε αυτή, οι “σταυροί” αποκάλυψαν και πάλι τη δική τους αλήθεια. Έτσι και οι σταυροί από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, όπως δόθηκαν από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, επίσημα δηλαδή, αποκάλυψαν αμέσως ότι κάποιοι υποψήφιοι έπαιξαν με δίπολα, άλλοι μόνοι τους και κάποιοι άλλοι την “έφεραν”... σε συνυποψηφίους που είχαν συμφωνήσει.

Οι αριθμοί της κάλπης ανά δήμο και ονόματα υποψηφίων σε Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που φιλοξενούνται αναλυτικά στις σελίδες 8-9 του σημερινού φύλλου της “Ν.Κ.”, δείχνουν καθαρά ότι υπήρξαν και ανίερες συμμαχίες υποψηφίων, συμφωνίες που δεν τηρήθηκαν και άλλες που προέκυψαν... αν και τις κρατούσαν μυστικές! Κάποιοι υποψήφιοι στη Ν.Δ. φαίνεται ότι πήγαιναν χέρι-χέρι σε βάρος άλλων που κρατούσαν τον... σταυρό στο χέρι. Οι “νεροκουβαλητές” του ψηφοδελτίου, που εισήλθαν για να βοηθήσουν τον έναν, φάνηκαν ξεκάθαρα όχι μόνο από τις συχνές εμφανίσεις τους μαζί τους προεκλογικά, αλλά και από τις δυνάμεις τους στην κάλπη. Κάποιοι θέλησαν να εμφανίζονται μόνοι στην προεκλογική περίοδο, όμως το δίπολο φάνηκε από το πλήθος των σταυρών ανά δήμο και το τελικό αποτέλεσμα.

Σε άλλη περίπτωση φάνηκε ότι η “εκεχειρία” υποψηφίων αποδείχτηκε κενό γράμμα, ενώ το σημαντικότερο συμπέρασμα ήταν ότι ο νεοεισερχόμενος στη “μάχη” Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης “άλωσε” τους μισούς δήμους του Ηρακλείου και άφησε δεύτερο σε αυτούς τον ήδη βουλευτή και κυβερνητικό Λευτέρη Αυγενάκη. Μάλιστα, ο τελευταίος δεν μπόρεσε να ξεφύγει τελικά προς τα μπροστά, αν και έθεταν στόχο στο επιτελείο του, όπως λένε οι φήμες, για ακόμη 10.000 σταυρούς. Ο στόχος δεν επετεύχθη. Σημαντική ωστόσο αύξηση δύναμης κατέγραψε και ο τρίτος σε κατάταξη βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, αυξάνοντας περίπου κατά 6.000 σταυρούς τη δύναμή του.

Στον ΣΥΡΙΖΑ φάνηκαν οι δυνάμεις κατακερματισμένες. Και στην περίπτωση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται κάποια δίπολα, που έπαιξαν δυνατά και στα αστικά εκλογικά κέντρα, αλλά και σε κάποια της ενδοχώρας. Οι τρεις νυν βουλευτές ενισχύθηκαν από ένα γενικώς αδύναμο ψηφοδέλτιο, όμως έχασαν σημαντικές δυνάμεις, γιατί μειώθηκαν και οι δυνάμεις συνολικά του κόμματος. Ενδιαφέρον έχει να κοιτάξει κάποιος την πόλη και τις εκλογικές περιφέρειες καταγωγής των υποψηφίων.

Στο ΠΑΣΟΚ τα συμπεράσματα είναι λίγο διαφορετικά. Εδώ φαίνεται να νίκησε το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ έναντι του ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη. Η Ελένη Βατσινά, που βγαίνει με πρωτιά 12.212 ψήφων, φαίνεται ότι συσπείρωσε τον μηχανισμό του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, κερδίζοντας υψηλά ποσοστά σε Γόρτυνα, Ηράκλειο, Μαλεβίζι και Μινώα Πεδιάδας. Ωστόσο, τα δίπολα και σε αυτή τη “μάχη” με έναν τρόπο φαίνεται να έπαιξαν, όμως το εντυπωσιακό είναι ότι οι εκλεκτοί του Ανδρουλάκη δεν πέρασαν στην κοινωνία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News