Ντόρα και “ξερό ψωμί”

Παραπολιτικά
Ντόρα και “ξερό ψωμί”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεισε και ξανάνοιξε λόγω Ντόρας - Επικράτησε και στα Σφακιά η Σέβη - Χαμογελούν στο ΠΑΣΟΚ

Η απήχηση και η αποδοχή που τυγχάνει και ο σεβασμός που τρέφουν στο πρόσωπο της Ντόρας Μπακογιάννη στελέχη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά αποτυπώθηκε και τη βραδιά των εκλογών. Ακόμη κι όταν ήταν ξεκάθαρο το απίστευτο εύρος της νίκης της Νέας Δημοκρατίας, η αγωνία πολλών ήταν επικεντρωμένη στην πρωτιά του πρωτοκλασάτου στελέχους του κόμματος. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ., Γιώργος Μαρκουλάκης, σημείωνε: «Είμαστε πρώτοι πανελλαδικά και τοπικά, αλλά να δούμε η Ντόρα πώς θα πάει».

Έκλεισε και ξανάνοιξε λόγω Ντόρας

Το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία 1866 στα Χανιά έκλεισε νωρίς το βράδυ της Κυριακής, μιας και η βροχή δεν άφηνε πολλά περιθώρια στον κόσμο του κόμματος να συγκεντρωθεί εκεί. Λίγο μετά όμως, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τα Μέσα Ενημέρωσης στο σημείο για να κάνει δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα, τα μέλη της τοπικής οργάνωσης έσπευσαν να το ανοίξουν και πάλι και μάλιστα κινητοποιώντας όλους όσοι είχαν μεταφερθεί στα γραφεία της ΝΟΔΕ.

Επικράτησε και στα Σφακιά η Σέβη

Από τις μεγάλες νικήτριες των εκλογών της Κυριακής στα Χανιά είναι η Σέβη Αμανατίδου-Βολουδάκη, πρόσωπο πολιτικά άγνωστο μέχρι πριν από δύο μήνες στον νομό. Η σύζυγος του αείμνηστου Μανούσου Βολουδάκη πέτυχε με τον λόγο της, την αλληλεπίδρασή της με τον κόσμο, τις περιοδείες της απ’ άκρη σ’ άκρη να συγκεντρώσει έναν εντυπωσιακό αριθμό σταυρών για πρωτοεμφανιζόμενη υποψήφια. Ακόμη και στον δήμο Σφακίων - τόπο καταγωγής του Μανούσου Βολουδάκη - όπου θεωρητικά ο μεγάλος της αντίπαλος ήταν ο Παύλος Πολάκης, κατάφερε να επικρατήσει.

«Μανούσο μου, τα καταφέραμε»

Η ίδια μιλώντας στo neakriit.gr ευχαρίστησε τα παιδιά, την οικογένεια της, τους συνεργάτες της, που την στήριξαν και όλους όσοι την εμπιστεύθηκαν ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αείμνηστο σύζυγο της Μανούσο Βολουδάκη. «Αισθάνθηκα ένα κύμα στήριξης και αγάπης τόσο προς το πρόσωπο μου, όσο και προς τη Νέα Δημοκρατία κι αυτό φάνηκε γιατί έγινε και ο νομός αλλά και όλη η Ελλάδα μπλε. Θέλω να πω κι ένα τελευταίο μεγάλο ευχαριστώ στο Μανούσο μου και να του πω ότι μαζί τα καταφέραμε».

Χαμογελούν στο ΠΑΣΟΚ

Στις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στα Χανιά τα στελέχη δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν τον σχεδόν διπλασιασμό του ποσοστού του κόμματος στον νομό. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, στις μεταξύ τους συζητήσεις εξέφραζαν φόβους ότι ο προεκλογικός αγώνας, η επικοινωνία των θέσεων με τους πολίτες και οι γενικότερες συνθήκες δε θα ευνοούσαν. Το τελικό αποτέλεσμα έκανε πολλούς να ανεβάσουν τον πήχη ψηλότερα και για τις επαναληπτικές εκλογές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News