Εκλογές 2023: Τα ευτράπελα της κάλπης

Παραπολιτικά
Εκλογές 2023: Τα ευτράπελα της κάλπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έλειψαν και αυτοί που επέλεξαν να φτάσουν στα εκλογικά κέντρα μαζί με τους τετράποδους φίλους τους

Δεν έλειψαν και τα περίεργα ευτράπελα από την εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα. Στην Πάτρα, σύμφωνα με τοπικό Μέσο, είχαμε δύο περιπτώσεις. Στο σχολικό συγκρότημα “Τεμπονέρα” άνδρας ψηφοφόρος, αφού πέρασε στο παραβάν, έκανε την επιλογή του, ωστόσο αντί να ρίξει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, το έριξε στα... σκουπίδια! Στη δεύτερη περίπτωση, γυναίκα εμφανίστηκε μπροστά στην κάλπη έτοιμη να ρίξει το ψηφοδέλτιό της, το οποίο ωστόσο δεν είχε βάλει μέσα στον φάκελο.

Παρέα με τους τετράποδους φίλους

Δεν έλειψαν και αυτοί που επέλεξαν να φτάσουν στα εκλογικά κέντρα μαζί με τους τετράποδους φίλους τους. Ένας ηλικιωμένος κύριος πήρε μαζί του τον σκύλο του, τον οποίο αποχωρίστηκε μόνο τη στιγμή που μπήκε στο παραβάν και στη συνέχεια τον πήρε αγκαλιά για να ρίξουν μαζί το ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Καβάλα στο άλογο έφτασε ένας ψηφοφόρος σε εκλογικό κέντρο στο Ναύπλιο. Μαζί του είχε και δύο γαϊδουράκια και, όπως τόνισε ο ίδιος, αυτή του η πράξη ήταν μία μορφή διαμαρτυρίας.

Μαζί με όλη τη χώρα που κινήθηκε σε εκλογικούς ρυθμούς και οι... φούρνοι. Στην Κοζάνη, σε τοπικό αρτοποιό έχει στηθεί ένα άτυπο exit poll, με τους πολίτες να δηλώνουν ανώνυμα τι ψήφισαν στις εκλογές. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αυτή είναι μια παράδοση που “κρατάει” 20 χρόνια. Στη Θεσσαλονίκη ένα ζαχαροπλαστείο έφτιαξε τούρτες με τα σήματα των κομμάτων που είχαν κερδίσει την είσοδό τους στη Βουλή στις προηγούμενες εκλογές. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, έγιναν ανάρπαστες.

Ηλικιωμένος εγκλωβίστηκε

Απρόοπτο, όμως, σημειώθηκε και σε εκλογικό τμήμα της Λάρισας, όταν ένας ηλικιωμένος εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ. Συγκεκριμένα, ο άνδρας επέλεξε το ασανσέρ για να ανέβει σε όροφο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου της πόλης. Για κακή του τύχη, όμως, προέκυψε βλάβη στο ασανσέρ, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του. Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, η οποία απεγκλώβισε τον ηλικιωμένο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News