Πάθαμε, αλλά δεν μάθαμε...

Κρήτη
Πάθαμε, αλλά δεν μάθαμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσες είναι οι ασκήσεις που έχουν γίνει σε αστικό ιστό στην Κρήτη, αν εξαιρέσουμε αεροδρόμια, λιμάνια και ξενοδοχεία;

Η νύχτα τρόμου στη Μεσαρά από τους σεισμούς απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο ανέτοιμοι είμαστε, παρά την εμπειρία μας στο φυσικό φαινόμενο των σεισμών. Ναι, ορθώς και μπράβο στον Δήμο Φαιστού για την άμεση απόφαση να κρατήσει τα σχολεία κλειστά, θωρακίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εκπαιδευτική κοινότητα. Η εμπειρία του Αρκαλοχωρίου μάς απέδειξε ότι το πάθημα δεν έγινε μάθημα όσον αφορά στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης, που πρέπει να ενεργοποιείται άμεσα. Πόσες είναι οι ασκήσεις που έχουν γίνει σε αστικό ιστό στην Κρήτη, αν εξαιρέσουμε αεροδρόμια, λιμάνια και ξενοδοχεία;

Πρόσφατα μια άσκηση στην Ιεράπετρα σίγουρα έβγαλε συμπεράσματα, αλλά δυστυχώς ακόμα στην Κρήτη των σεισμών ψάχνουμε σχέδιο κάθε φορά που έχουμε το συγκεκριμένο φυσικό φαινόμενο. Ο λαός λέει πως “άμα καείς από τον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι” και αναφερόμαστε στα περιστατικά της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, που ακόμα ψάχνει τα πατήματά της για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Θα επανέλθω στην άμεση αντίδραση του Δήμου Φαιστού και αυτό οφείλουμε να το υπογραμμίσουμε, όμως σήμερα πόσοι είναι οι κάτοικοι που ζουν σε πετρόχτιστα σπίτια και γνωρίζουν για το ποσοστό ασφάλειας των σπιτιών τους. Ας ελπίσουμε πως η προεκλογική ένταση δε θα βάλει... κάτω από το χαλί ένα πρόβλημα που δυστυχώς αφορά όλη την Κρήτη με τις πρόσφατες ανοικτές πληγές να μην αφήνουν πολλά περιθώρια εφησυχασμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News