Προεκλογική φιέστα στο λιμάνι του υφυπουργού, με ευρώ του φορολογούμενου πολίτη

Παραπολιτικά
Προεκλογική φιέστα στο λιμάνι του υφυπουργού, με ευρώ του φορολογούμενου πολίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και γιατί πρόκειται για φιέστα με λεφτά των φορολογουμένων;

Σεμνότητα, ταπεινότητα, αριστεία και αξιοκρατία, που δε μετατρέπει σε λάφυρο το κράτος. Αυτά λέει ότι πρεσβεύει η Ν.Δ., αλλά στην πράξη ο υφυπουργάρας τα κονιορτοποιεί ακόμη και τρία 24ωρα πριν την κάλπη, για μια ακόμη προσωπικού χαρακτήρα προεκλογική φιέστα, αλλά με λεφτά του ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή του Έλληνα φορολογούμενου.

Προσωπική φιέστα

Απόψε και παρότι σε προηγούμενο δημοσίευμα εξηγήσαμε αναλυτικά τι συνιστά στην πραγματικότητα, προσκαλεί το Δ.Σ. του ΟΛΗ (το οποίο η υφυπουργάρα ελέγχει απόλυτα) σε εκδήλωση-παρουσίαση της ίδρυσης Ναυταθλητικού Κέντρου Κρήτης εντός του λιμένα, με τον Λ. Αυγενάκη να προλογίζει (!!!) την όλη εκδήλωση, που στην ουσία είναι προσωπική του προεκλογική φιέστα, τρεις μέρες πριν την κάλπη.

Τσάμπα κέντρο για τον... ιδιώτη

Και γιατί πρόκειται για φιέστα με λεφτά των φορολογουμένων; Μα, γιατί το Ναυταθλητικό Κέντρο Κρήτης θα εγκατασταθεί σε κτήριο και χώρο που ο ΟΛΗ παραχωρεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για 3 χρόνια, με μηνιαίο μίσθωμα 100 ευρώ. Μετά το πέρας της 3ετίας, ο χώρος περιέρχεται στον ιδιώτη-επενδυτή, καθώς είναι στους χώρους που παραχωρούνται σε όποιον θα είναι ο ιδιώτης μεγαλομέτοχος του ιδιωτικοποιημένου πλέον λιμένα Ηρακλείου. Άρα η διαμόρφωση του χώρου, οι υποδομές του και ό,τι άλλο χρειαστεί θα γίνουν με χρήματα της ΓΓΑ και μετά από 3 χρόνια θα περάσουν στα χέρια του ιδιώτη. Δηλαδή λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, για έναν χώρο που σε 3 χρόνια θα περάσει στα χέρια του ιδιώτη-επενδυτή. Και όλα αυτά θυμήθηκε να τα παρουσιάσει ως σχέδιο, αφού επί 4 χρόνια άλλαξε «με έργα το Ηράκλειο», όπως μόνο αυτός υποστηρίζει, γιατί οι Ηρακλειώτες δεν το βλέπουν, τρεις μέρες πριν τις κάλπες.

Έχει και... μπρατσάρισμα

Μάλιστα, τη φιέστα του θα “μπρατσάρει”, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου με ομιλία σε πάνελ. Ο εν λόγω αντιδήμαρχος είναι και πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στο Ηράκλειο και εκ των εξ απορρήτων τοπικά του προέδρου του κόμματος. Αλήθεια, προοικονομείται έτσι μετεκλογική συνεργασία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ από το Ηράκλειο και έχει το “Ο.Κ.” του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. η συμμετοχή του, σε μια καθαρά προσωπική προεκλογική φιέστα του νεοδημοκράτη υφυπουργού; Και αν για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ... “ας πάει και το παλιάμπελο” κατά τον αντιδήμαρχο, καν τον κολλητό του υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και γιο τού δημάρχου δε σκέφτηκε και βάζει τέτοια “πράσινη” πλάτη στον “γαλάζιο” υφυπουργό; Ή μήπως βγάζει τους δανεικούς σε υφυπουργό και διοίκηση του ΟΛΗ, που “κατάπιαν” πως και ο χώρος του ιστορικού δημοτικού αναψυκτηρίου στο “Μαρίνα” θα περάσει κι αυτός στα χέρια του ιδιώτη-επενδυτή και το μόνο που κατάφερε η δημοτική Αρχή ήταν να έχει την παραχώρηση του χώρου για μια δεκαετία;

Προσωπικό... γραφείο προβολής;

Η πλειοψηφία πάλι της διοίκησης του ΟΛΗ από πού κι ως πού μετατράπηκε σε γραφείο προβολής του υφυπουργού Αθλητισμού τέτοιες ώρες, τις τελευταίες πριν την κάλπη, με την αποστολή και προσκλήσεων για τη φιέστα; Ή δεν ήταν ο υφυπουργός που τους έβαλε να παραχωρήσουν για μια 3ετία στη ΓΓΑ τον χώρο για το Ναυταθλητικό Κέντρο Κρήτης, αν και γνώριζαν πως είναι από τους χώρους που θα περάσουν στα χέρια του ιδιώτη-επενδυτή; Και αφού η πλειοψηφία της διοίκησης μετέτρεψε τον ΟΛΗ σε κομματικό λάφυρο, τουλάχιστον έτσι δεν αδικεί τους άλλους συνυποψηφίους του υφυπουργού, με πρώτο και καλύτερο τον έτερο βουλευτή του κόμματος στο Ηράκλειο; Δηλαδή, τους καλούν να γίνουν και χειροκροτητές του σε μια προσωπική προεκλογική φιέστα. Τόση αμετροέπεια πλέον;

Εξόφθαλμα προκλητική η φιέστα

Για να καταλάβετε πόσο εξόφθαλμα προκλητική είναι η αποψινή προεκλογική φιέστα που στήνεται για τον υφυπουργό, αν και έχει ήδη ανακοινωθεί ως ομιλητής στο πάνελ ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Σκαφών Αναψυχής Κρήτης “Νέαρχος” (προφανώς τον ανήγγειλαν χωρίς καν να ρωτήσουν), προς τιμήν του το Σωματείο είπε «Όχι», αφού έκανε συνεδρίαση του Δ.Σ. του, με πλειοψηφία 5 προς 2, στον ΟΛΗ και τον υφυπουργό για τη φιέστα και με συγκεκριμένο σκεπτικό. Ο “Νέαρχος”, με πρόεδρο τον γνωστό επιστήμονα-πανεπιστημιακό πνευμονολόγο Νίκο Σιαφάκα, απάντησαν στην πρόσκληση ως εξής: «Είμαστε σύμφωνοι με τη δημιουργία του Ναυταθλητικού Κέντρου στο λιμάνι του Ηρακλείου. Ωστόσο, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση αυτή»...

Με λίγα λόγια, “εμείς σε κομματικές φιέστες παραμονές των εκλογών δεν συμμετέχουμε”...

«Καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα»

Μάλιστα, τονίστηκε κατά τη συνεδρίαση της διοίκησης του Συλλόγου “Νέαρχος” ότι δεν είναι δυνατόν να παραβρεθεί και να στηρίξει με την παρουσία της μία κομματική φιέστα της Ν.Δ. και του υφυπουργού προσωπικά, όταν τα μέλη του συλλόγου προέρχονται απ’ όλες τις παρατάξεις και αυτό θα ήταν πάρα πολύ άσχημο για όλα τα μέλη που δεν πρόσκεινται στην κυβερνώσα παράταξη. Εξάλλου, όπως είπαν, όλα αυτά τα χρόνια τίποτα επί της ουσίας δεν έχει γίνει για το Ναυταθλητικό Κέντρο.

«Είναι καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα η εκδήλωση αυτή», συμφώνησαν οι 5 από τους 7 συμβούλους.

Αντίθετα κινήθηκε ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου και γνωστό στέλεχος της Ν.Δ., ο οποίος αρνήθηκε να συγκαλέσει σε συνεδρίαση τα μέλη της δικής του διοίκησης και, ως φαίνεται, αποφάσισε ότι θα παραβρεθεί και θα μιλήσει, γιατί έτσι το αποφάσισε ο ίδιος με τον... εαυτό του!

Καλά θα πάει κι αυτό! Ωραίος ο υφυπουργός με την αντίληψη για το κράτος ως κομματικό λάφυρο και τρεις μέρες πριν την κάλπη και με προεκλογικές φιέστες για έργα με χρήματα του ελληνικού λαού, που σε 3 χρόνια θα περάσουν στα χέρια του ιδιώτη-επενδυτή στο λιμάνι του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News