Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών Ηρακλείου του ΚΚΕ στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών Ηρακλείου του ΚΚΕ στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε το φαρμακείο, τους μεταφορείς, το ακτινολογικό, το βιοχημικό, το αιματολογικό εργαστήριο, τα τακτικά ιατρεία και συνομίλησε με εργαζόμενους

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου σε τμήματα του ΠΑΓΝΗ από κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο μεταξύ άλλων και από τους υποψήφιους βουλευτές Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη και Δημήτρη Δουλουφάκη.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε το φαρμακείο, τους μεταφορείς, το ακτινολογικό, το βιοχημικό, το αιματολογικό εργαστήριο, τα τακτικά ιατρεία και συνομίλησε με εργαζόμενους. Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, τους πλειστηριασμούς, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την εμπορευματοποίηση βασικών αγαθών.

Επισημάνθηκε ότι «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμπλέουν στα βασικά ζητήματα. Ψήφισαν τρία μνημόνια και ετοιμάζονται να φορτώσουν στο λαό πάνω από 350 προαπαιτούμενα, που συνοδεύουν τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνες και για την υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας, για τη χρόνια κρατική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωσή τους, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς των υγειονομικών και τον περιορισμό της πρόσβασης σε δωρεάν παροχές υγείας.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ-25 υποστηρίζουν τις ΣΔΙΤ και ωθούν τους ασθενείς σε εκτόξευση των πληρωμών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταψηφίσουν την πολιτική αυτή. Η αγανάκτηση που επικρατεί δεν πρέπει ούτε να απορροφηθεί από «μικρά κόμματα», τα οποία συχνά έχουν συνεργαστεί με τα «μεγάλα», ενώ έχουν στηρίξει και πολλά αντιλαϊκά και αντεργατικά νομοσχέδια.

Μόνη πραγματική διέξοδος αποτελεί η συμπόρευση με το ΚΚΕ, που ξέρει να παλεύει μέσα και (κυρίως) έξω από τη Βουλή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι περισσότερες από 20 παρεμβάσεις του βουλευτή ΚΚΕ Ηρακλείου Μ. Συντυχάκη την τελευταία τετραετία στη Βουλή για τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ και οι αγώνες που οργανώνουν οι κομμουνιστές μέσα από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου για την ενίσχυσή του».

Γι’ αυτό οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους «να ισχυροποιήσουν το μόνο κόμμα που θεωρεί την υγεία κοινωνικό αγαθό και υπερασπίζεται την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και πλήρη στελέχωση με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Να στηρίξουν το μόνο κόμμα που δίνει μάχες με κριτήριο την καθολική ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι την ενίσχυση της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News