Παραπολιτικά

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τοπικά συμφέροντα πίσω από την προσφυγή του Δήμου στο ΣτΕ για ΒΟΑΚ»

Αν και κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε λίγο όλοι μαζί το θέμα, καθώς “πέφτει”... αισχροκέρδεια τρομερή. Αλλά εδώ τίθεται και ένα άλλο θέμα

Είναι προφανές ότι η κρητική κοινωνία είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με την προοπτική δημιουργίας ενός νέου ΒΟΑΚ. Φυσικά, κάθε άλλο παρά ευχαριστημένη είναι με τα διόδια, αλλά στο σημείο που έχουμε βρεθεί είναι πλέον “αναγκαίο κακό”. Αν και κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε λίγο όλοι μαζί το θέμα, καθώς “πέφτει”... αισχροκέρδεια τρομερή. Αλλά εδώ τίθεται και ένα άλλο θέμα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, χθες Κυριακή 14 Μαΐου, ο πρωθυπουργός μιλώντας στη διακαναλική συνέντευξη για το θέμα του ΒΟΑΚ, χαρακτήρισε «τοπικά συμφέροντα» τις αντιδράσεις που ξεσηκώνονται παντού και μάλιστα από επίσημα όργανα - το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, τα Δημοτικά Συμβούλια Ηρακλείου (ομόφωνη απόφαση και προσφυγή στο ΣτΕ για τη χάραξη, να θυμίσουμε) και Ρεθύμνου - και... έπεται συνέχεια.

Ας δούμε τι ακριβώς απάντησε στη σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός: «Κάθε τοπική κοινότητα θα ήθελε τη χάραξη λίγο διαφορετική, αλλά ας αναλογιστούμε όλοι την τεράστια σημασία του έργου, τον φόρο αίματος που πληρώσαμε. Ας αφήσουμε στην άκρη τα τοπικά συμφέροντα και ας δούμε τη μεγάλη εικόνα».

Γενικώς, φαίνεται ότι η νοοτροπία του “επιτελικού κράτους” κάπου συγχέει την... επιτελικότητα με την αυθαιρεσία. Διότι γίνεται ένα έργο τεράστιας πνοής, με το οποίο η Κρήτη θα πορευτεί για πολλές δεκαετίες και το έργο αυτό γίνεται με πλήρη αδιαφορία στο τι προτείνουν οι τοπικές κοινωνίες, χάριν κάποιων συμφεροντούχων “χρυσοκάνθαρων” που έχουν αποφασίσει για εμάς... χωρίς εμάς. Αφού θα τον χρυσοπληρώσουμε άπαξ με τα λεφτά των φόρων μας και στη συνέχεια θα τον χρυσοπληρώνουμε καθημερινά με τα “αιματηρά” διόδια, κύριε πρωθυπουργέ, απαιτούμε έναν ΒΟΑΚ που θα απαντά στις ανάγκες των κατοίκων του νησιού και όχι στη... βολή σας. Ειδάλλως, ποιος ο λόγος να διαβουλεύεστε με την τοπική κοινωνία για ένα έργο που είναι προαποφασισμένο με συγκεκριμένο τρόπο εκτέλεσης, απουσία των τοπικών κοινωνιών;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια