Προς “άρπα-κόλλα” τουριστικούς παράγοντες κι όχι τους σοβαρούς στον χώρο

Παραπολιτικά
Προς “άρπα-κόλλα” τουριστικούς παράγοντες κι όχι τους σοβαρούς στον χώρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνε καλά;;;; Θα μας τρελάνουν; Αυτή είναι η “βαριά βιομηχανία” του τουρισμού;;; Κρατικοδίαιτη Σοβιετίλα;;; Να τη βράσω! Να προσαρμοστούν γρήγορα ΟΛΟΙ οι κλάδοι γύρω από τον τουρισμό, ειδάλλως θα τελειώσει ο τουρισμός

Αν θέλουν να αυτο-αποκαλούνται “βαριά βιομηχανία”, να δώσουν μισθούς οι οποίοι αρμόζουν σε βιομηχανία. Όπως π.χ. ο κλάδος των υδρογονανθράκων. Ειδάλλως, ο τουριστικός κλάδος θα καταστεί κλάδος παρασιτικός.

Χθες έβλεπα ρεπορτάζ σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό για το Ηράκλειο. Εκπρόσωποι του συλλόγου της εστίασης (εστιατόρια) διαμαρτύρονταν επειδή δε βρίσκουν προσωπικό, με το επιχείρημα ότι οι υπάλληλοι (γκαρσόνια) βρήκαν θέσεις σε άλλους κλάδους επειδή δίνουν μεγαλύτερους μισθούς.

Και πρότειναν, οι αθεόφοβοι, να επιδοτήσει το κράτος (δηλαδή εμείς οι φορολογούμενοι) τους μισθούς ΚΑΙ των γκαρσονιών! Δε σκέφτηκαν καν, οι αθεόφοβοι, να δώσουν καλούς μισθούς οι ίδιοι!

Πού ζουν;;; Στην ΕΣΣΔ; Στο 1981 του Ανδρέα Παπανδρέου, που έπαιρνε δάνεια από γιαπωνέζικες τράπεζες για να ταΐζει την κομματική “σαπίλα” που μας κατέστρεψε; Ή στο ’90 του Μητσοτάκη με την απελευθέρωση των πάντων με τον υψηλότερο εξωτερικό δανεισμό, που μας υπερχρέωσε με το κατά τ’ άλλα “οικονομικό θαύμα”; Μήπως με τον εκσυγχρονισμό Σημίτη και το κρυφό χρέος στην Goldman Sachs, για να μας βάλει με “μαϊμού” στοιχεία στην ΟΝΕ, ή στο επιτελικό κράτος των χιλιάδων διορισμών με stage του Καραμανλή και τα «λεφτά υπάρχουν» του ΓΑΠ, που μας αποτελείωσαν;

Πάνε καλά;;;; Θα μας τρελάνουν; Αυτή είναι η “βαριά βιομηχανία” του τουρισμού;;; Κρατικοδίαιτη Σοβιετίλα;;; Να τη βράσω! Να προσαρμοστούν γρήγορα ΟΛΟΙ οι κλάδοι γύρω από τον τουρισμό, ειδάλλως θα τελειώσει ο τουρισμός. Αυτό είναι σκληρό warning απ’ όσους θέλουν να βλέπουν μπροστά κι όχι με λογικές του ’80 να μιλάνε για τουριστική ανάπτυξη. Στο τέλος θα γίνει bloodbath στον τουρισμό, όπως έγινε στις τράπεζες (είχε προειδοποιήσει εδώ και 10+ χρόνια μία Αμερικανίδα). Είναι σπιράλ που θα πνίξει ΚΑΙ τον τουρισμό.

Τα πάντα ξεκινούν από το επίπεδο μισθών. Αυτός είναι καπιταλισμός. Και σε όποιον αρέσει. Όταν κάποιος βρίσκει μία εταιρεία με καλύτερο μισθό, φεύγει. Και να αφήσουν τις πονηράδες οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες. Αν δεν τους κάνει, να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Τέλος. Ορθά, κοφτά (τόσα νέα 5άστερα ξενοδοχεία που ετοιμάζονται την Κρήτη πού θα βρουν εργαζόμενους;;;; Στο Μπαγκλαντές ή στο Πακιστάν;). Ο τουρισμός ΔΕΝ είναι βιομηχανία. Είναι παροχή υπηρεσιών. Τελεία και παύλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News