Παραπολιτικά

Μαμουλάκης: «Καθρέφτης των πολιτικών Μητσοτάκη τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ - Κινδυνεύει από φτώχεια μία στις 3 οικογένειες»

«Στο 11,4% ο πληθωρισμός στα τρόφιμα... Αυτή η πραγματικότητα πρέπει και θα αλλάξει στις 21 Μαΐου», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ παραμένουν ο καθρέφτης των πολιτικών της απερχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής – ΕΛΣΤΑΤ που, σύμφωνα με τον ίδιο, «αποδεικνύουν τη διατήρηση του υψηλού πληθωρισμού στα τρόφιμα αλλά και το ότι 2.722.000 πολίτες βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού».

Ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης αναλυτικότερα προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ παραμένουν ο καθρέφτης των πολιτικών της απερχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Καταρρίπτουν την κυβερνητική προπαγάνδα περί ευημερίας και ανάπτυξης και αποδεικνύουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Στο 11,4%  ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού 1 στους 4 πολίτες, το 26,3% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Αν δε υπολογιστεί αυτό σύμφωνα με τα κριτήρια που ίσχυαν έως το 2020, το ποσοστό ανεβαίνει στο 29,1%, αφορά δηλαδή περισσότερα από 3 εκατ. άτομα. Και αν αναλογιστούμε ότι αυτά τα στοιχεία έχουν περίοδο αναφοράς εισοδήματος το 2021, καταλαβαίνουμε το τι ισχύει σήμερα.

Αυτή η πραγματικότητα πρέπει και θα αλλάξει. Στις 21 Μαΐου. Με το Συμβόλαιο για την Αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που φέρνει τους πολλούς στο προσκήνιο».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια