Στο πλευρό των εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Κρήτη
Στο πλευρό των εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ο Φραγκίσκος Παρασύρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη διάρκεια της συνάντησης με την Ένωση Εργαζομένων ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί, αφού όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι: «η έλλειψη προσωπικού σε όλους τους τομείς είναι πρωτοφανής

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο βρέθηκε σήμερα ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και πρώην Γραμματέας του Τομέα Υγείας, στηρίζοντας τους εργαζομένους του Νοσοκομείου, οι οποίοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας, διεκδικώντας τη λήψη άμεσων μέτρων που θα αποτρέπουν τη λειτουργική κατάρρευση του νοσοκομείου.

Στη διάρκεια της συνάντησης με την Ένωση Εργαζομένων ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί, αφού όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι: «η έλλειψη προσωπικού σε όλους τους τομείς είναι πρωτοφανής. Όσοι συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται.

Οι κακές έως και ανασφαλείς συνθήκες εργασίας για ασθενείς και προσωπικό είναι πλέον κανόνας. Η εντατικοποίηση και συσσωρευμένη κόπωση, καθώς και οι καθηλωμένοι μισθοί έχουν οδηγήσει σε κύμα παραιτήσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Στη ΜΕΘ λειτουργούν 11 από τα 15 προβλεπόμενα κρεβάτια και λόγω υποστελέχωσης πρόκειται να μειωθούν περαιτέρω.

Οι υπάρχοντες αναισθησιολόγοι φτάνουν να λειτουργήσουν μόνο τις 3 από τις 8 χειρουργικές αίθουσες, ενώ ταυτόχρονα έχει κλείσει και το ιατρείο πόνου. Επιπλέον, λόγω επικείμενων συνταξιοδοτήσεων αναμένεται και άλλη μείωση χειρουργικών τραπεζιών».

Στη συνέχεια ο Φραγκίσκος Παρασύρης, πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Διοικητή κ. Τερζάκη, όπου ενημερώθηκε διεξοδικά για τις λειτουργικές ανάγκες του νοσοκομείου. Από την πλευρά του ο Φραγκίσκος Παρασύρης εξέφρασε την πλήρη στήριξή του, σε όλες τις προσπάθειες και τις κινήσεις που θα αποτρέψουν την απαξίωση ενός νοσοκομείου που στηρίζει καθοριστικά το Σύστημα Υγείας στο νησί. «Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής η αναγέννηση του ΕΣΥ αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Τα δημόσια νοσοκομεία χρειάζονται αποτελεσματικές πολιτικές που θα αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες, προς τον πολίτη, υπηρεσίες και ταυτόχρονα θα διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες των εργαζομένων σε αυτά», τόνισε ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News