Προεκλογικές φιέστες με κρατικό χρήμα; Τώρα παρουσιάζει ο υφυπουργός Ναυταθλητικό Κέντρο;

Παραπολιτικά
Προεκλογικές φιέστες με κρατικό χρήμα; Τώρα παρουσιάζει ο υφυπουργός Ναυταθλητικό Κέντρο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ευκαιρία, και εκεί στη Λότζια να αφήσουν το “παραμύθι” ότι από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού εξαιρέθηκε το ιστορικό “Μαρίνα”, προς όφελος του Δήμου. Ας τους κάνει αβάντα επικοινωνιακά ο ΟΛΗ, η αλήθεια είναι πικρή, το “Μαρίνα” παραχωρήθηκε στον Δήμο για 10 χρόνια, μετά και αυτός ο χώρος περνάει στα χέρια του ιδιώτη-επενδυτή στο ιδιωτικοποιημένο λιμάνι του Ηρακλείου

Την άλλη Πέμπτη, τρεις μέρες πριν την κάλπη, ο υφυπουργάρας κάνει πάλι την “καλή χέρα”, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, στις προεκλογικές του φιέστες. Έχοντας ως “πολιτικά υποπόδια” τρεις αντιδημάρχους του Ηρακλείου, που πολιτικά τοπικά είναι “πρώτα βιολιά” του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ( οι τοπικοί υποψήφιοι του κόμματος έχουν καταλάβει την πρόκληση άραγε;), θα παρουσιάσουν μαζί με τη διοίκηση του ΟΛΗ τα σχέδια για τη δημιουργία, όπως λέει ο υφυπουργός, του Ναυταθλητικού Κέντρου της Κρήτης (!!!) σε κτήριο εντός του λιμένος Ηρακλείου.

Για την ακρίβεια, το τμήμα όπισθεν του Ιστιοπλοϊκού Συλλόγου Ηρακλείου στο πάλαι ποτέ “ψυγείο”, που κάποτε χρησιμοποιούσε το ΙΘΑΒΙΚ.

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ωραία: Το κτήριο παραχωρήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από την απόλυτα ελεγχόμενη από τον υφυπουργό διοίκησή του, για 3 χρόνια, με μηνιαίο ενοίκιο καταβολής από τη ΓΓΑ 100 ευρώ. Βάλτε και το κρατικό χρήμα που θα πέσει από τη ΓΓΑ για τη διαμόρφωση του χώρου ως εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Κέντρου Κρήτης, αλλά και τα υλικά και μέσα που θα φέρει αυτό ως Ναυταθλητικό Κέντρο και όλα αυτά για 3 χρόνια. Γιατί; Μα, γιατί μετά και ο χώρος αυτός που παραχωρεί ο ΟΛΗ στις προσταγές του υφυπουργού, μαζί με ό,τι θα έχει επενδυθεί με κρατικό χρήμα σε αυτόν, θα περάσει στα χέρια του ιδιώτη, από τη στιγμή που ήδη “τρέχει” ο διαγωνισμός παραχώρησης του λιμανιού στον ιδιώτη, που θα κατέχει και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΛΗ.

Οι επενδυτές μαθαίνουμε ότι μουρμούρισαν γι’ αυτήν την 3χρονη παραχώρηση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Εδώ θα έχουμε προεκλογικά φιέστα, ότι ο υφυπουργός θα μας φτιάξει Ναυταθλητικό Κέντρο, με χρήμα κρατικό, δηλαδή των φορολογουμένων, που σε 3 χρόνια θα περάσει στα χέρια του ιδιώτη (!). Αλλά το εφέ μας τρεις μέρες πριν την κάλπη θα το κάνουμε με τη βοήθεια τριών αντιδημάρχων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και τα “σπασμένα” στις πλάτες των φορολογουμένων μετά από 3 χρόνια, με τον χώρο να περνά στα χέρια του ιδιώτη-επενδυτή.

Πλάκα έχει γι’ αυτήν την προεκλογική φιέστα με δημόσιο χρήμα να στείλει και προσκλήσεις σε όλους τους υποψηφίους των κομμάτων και να εμφανιστούν και κάποιοι να φωτογραφηθούν. Άλλωστε, για τον υφυπουργό είναι γνώριμος χώρος το λιμάνι. Έτσι και τα Χριστούγεννα δε δόθηκαν κάπου 8 χιλιάδες ευρώ για μουσική κάλυψη non-stop σε ραδιοφωνικό μέσο του απολύτου ελέγχου του ή μούφα ήταν τότε η πληροφορία που διακινούσαν όσοι καμάρωναν γι’ αυτό; Κάπως έτσι δε διακινήθηκαν στον ΟΛΗ σε κόσμο και κοσμάκη δωρεάν i-phone ή και αυτό αστική μούφα ήταν;

Με την ευκαιρία, και εκεί στη Λότζια να αφήσουν το “παραμύθι” ότι από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού εξαιρέθηκε το ιστορικό “Μαρίνα”, προς όφελος του Δήμου. Ας τους κάνει αβάντα επικοινωνιακά ο ΟΛΗ, η αλήθεια είναι πικρή, το “Μαρίνα” παραχωρήθηκε στον Δήμο για 10 χρόνια, μετά και αυτός ο χώρος περνάει στα χέρια του ιδιώτη-επενδυτή στο ιδιωτικοποιημένο λιμάνι του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News