Προώθηση του ελαιολάδου με επίκεντρο τη Σητεία

Παραπολιτικά
Προώθηση του ελαιολάδου με επίκεντρο τη Σητεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Της προώθησης των προϊόντων προηγείται ένας καλός σχεδιασμός για τη στήριξη των παραγωγών και του πρωτογενούς τομέα εν γένει. Και, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός, τα έργα που δρομολογούνται στο Λασίθι δίνουν προοπτική στην ευρύτερη περιοχή, όπου αναπτύσσεται η δυναμική γεωργική καλλιέργεια, που αποτελεί το πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή

Έπειτα από συνεργασία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του βουλευτή της Ν.Δ. Λασιθίου, Γιάννη Πλακιωτάκη, με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, συμφωνήθηκε η επιχορήγηση προγράμματος προώθησης γεωργικών προϊόντων με επίκεντρο τον Αγροτικό Σταφιδικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Σητείας. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιχορηγεί το πρόγραμμα με τίτλο “Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης ελαιολάδου στις αγορές της Ιαπωνίας και της Κίνας”, με υπεύθυνο φορέα για την υλοποίησή του τον Αγροτικό Σταφιδικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Σητείας.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 36 μηνών (3 έτη) και ο συνολικός του προϋπολογισμός φτάνει τα 1.631.057 ευρώ, με 80% ποσοστό χρηματοδότησης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ακόμη ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Επισκοπής, ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Κρυών, ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πραισσού, ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Σταυρωμένου και ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Χρυσοπηγής.

Της προώθησης των προϊόντων προηγείται ένας καλός σχεδιασμός για τη στήριξη των παραγωγών και του πρωτογενούς τομέα εν γένει.

Και, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός, τα έργα που δρομολογούνται στο Λασίθι δίνουν προοπτική στην ευρύτερη περιοχή, όπου αναπτύσσεται η δυναμική γεωργική καλλιέργεια, που αποτελεί το πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News