Παραπολιτικά

Επίσκεψη σε Αστυνομία και ΕΜΑΚ από τον Χρήστο Στρατάκη

Μάλιστα, στην 3η ΕΜΑΚ ο κ. Στρατάκης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πυρκαγιές σε κλειστούς χώρους, με πρακτική άσκηση των πυροσβεστικών υπαλλήλων σε αυτοκινούμενο εξομοιωτή συνθηκών πυρκαγιάς (“DRAGON FIRE”), μια εγκατάσταση μοναδική στην Ελλάδα, που βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην Κρήτη για την εκπαίδευση των πυροσβεστών

Την Αστυνομική Δ/νση Ηρακλείου, αλλά και τις εγκαταστάσεις της 3ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Στρατάκης, όπου είχε συνάντηση με τις διοικήσεις, αλλά και με εκπροσώπους των πυροσβεστικών υπαλλήλων, καθώς και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Μάλιστα, στην 3η ΕΜΑΚ ο κ. Στρατάκης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πυρκαγιές σε κλειστούς χώρους, με πρακτική άσκηση των πυροσβεστικών υπαλλήλων σε αυτοκινούμενο εξομοιωτή συνθηκών πυρκαγιάς (“DRAGON FIRE”), μια εγκατάσταση μοναδική στην Ελλάδα, που βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην Κρήτη για την εκπαίδευση των πυροσβεστών.

Ειδικότερα, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, αλλά και τους εκπροσώπους των πυροσβεστών συζητήθηκαν θέματα όπως:

  • Η ένταξη αστυνομικών και πυροσβεστών στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Η ενίσχυση της αστυνόμευσης στις τουριστικές περιοχές, που αναμένεται να σηκώσουν το βάρος της αυξημένης φετινής τουριστικής κίνησης.
  • Η επαναλειτουργία της Αστυνομικής Υποδ/νσης Μεσαράς, ο προγραμματισμός για τη νέα Υποδ/νση στο υπό κατασκευή νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου.
  • Η δημιουργία θεσμικού πλαισίου για αξιοκρατία στις μεταθέσεις-μετακινήσεις αστυνομικών και πυροσβεστικών υπαλλήλων.
  • Η προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού σε εφόδια, στολές, υλικά αλλά και η ανανέωση του στόλου των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.
  • Η πρόσληψη νέων υπαλλήλων, κυρίως μέσω παραγωγικών σχολών.
  • Η ψηφιοποίηση διαδικασιών εντός του Σώματος, μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ώστε να απαλλάξει αρκετούς ένστολους από διοικητικά καθήκοντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια