Σωκράτης Βαρδάκης: «Στα λόγια έμειναν οι βαρύγδουπες υποσχέσεις για το Αρκαλοχώρι»

Παραπολιτικά
Σωκράτης Βαρδάκης: «Στα λόγια έμειναν οι βαρύγδουπες υποσχέσεις για το Αρκαλοχώρι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Βαρδάκη

Σε δήλωσή του ο εκ νέου υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, στηλιτεύει τις αδιανόητες καταστάσεις που βιώνουν οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου και των γύρω περιοχών, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Φωτογραφίες στα συντρίμμια, παχιά λόγια και βαρύγδουπες υποσχέσεις. Αυτή ήταν όλη κι όλη η προσφορά του κ. Μητσοτάκη στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου, που στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021 είδαν σε μια στιγμή τη ζωή τους όπως την ήξεραν να γκρεμίζεται, μαζί με τις περιουσίες τους.

Τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν τη στάση με την οποία η απερχόμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τις σεισμόπληκτες περιοχές: αναλγησία, αδιαφορία, κοροϊδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν δύο χρόνια μετά τον φονικό σεισμό, έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις μόλις για 5 επισκευές και 8 ανακατασκευές σπιτιών από το σύνολο των 1.400 περίπου φακέλων που έχουν κατατεθεί, ενώ παράλληλα υπήρξαν πολλές περιπτώσεις κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς σεισμοπλήκτων λόγω οφειλών -παρότι τα χρήματα της πρώτης αρωγής είναι βάσει νόμου ακατάσχετα, αλλά και κατασχέσεις ακινήτων από funds.

Μέριμνα δεν έχει υπάρξει ούτε για παράταση της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, η οποία λήγει του χρόνου. Άνθρωποι, δηλαδή, που έχουν εγκαταλείψει την περιοχή ή διαμένουν ακόμα σε οικίσκους, επειδή η οικία τους υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, θα κληθούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για ένα μισογκρεμισμένο ή ολότελα γκρεμισμένο σπίτι!

Σε αυτούς τους 20 μήνες προχωρήσαμε σε πάνω από 40 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αναδείξουμε τη σωρεία προβλημάτων με τα οποία πάλευαν καθημερινά οι σεισμόπληκτοι και να αφυπνίσουμε τον κ. Μητσοτάκη και τους αρμόδιους Υπουργούς του, που δήλωναν κατά το δοκούν αναρμόδιοι.

Οι μάσκες έχουν πέσει καιρό τώρα και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε, κατά την προσφιλή τους τακτική. Σύντομα οι πολίτες θα έχουν την υπεύθυνη κυβέρνηση που δικαιούνται και αξίζουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News