Ηράκλειο: Και για τον διευθυντή του 6ου Γυμνασίου είχε γίνει κατάληψη το μακρινό 2007...

Παραπολιτικά
Ηράκλειο: Και για τον διευθυντή του 6ου Γυμνασίου είχε γίνει κατάληψη το μακρινό 2007...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως σήμερα, έτσι και τότε οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για τη μη παραμονή του διευθυντή στο σχολείο τους

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου για δεύτερη μέρα πραγματοποιούν κατάληψη στο σχολείο τους, με μόνο αίτημά τους την παραμονή του διευθυντή τους Μανώλη Χουρσανίδη στο σχολείο.

Ένα όμοιο περιστατικό, όμως, είχε συμβεί και παλαιότερα, τον Νοέμβριο του 2007, από τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου αιτούμενοι την παραμονή του διευθυντή του σχολείου κ. Ιωάννη Ρωμανάκη.

Οι μαθητές είχαν ενημερωθεί και τότε ότι - όταν θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία επιλογής των νέων διευθυντών – θα “έχαναν” τον διευθυντή τους Γιάννη Ρωμανάκη τον οποίο θα διαδεχόταν μια άλλη καθηγήτρια. Έτσι, αποφάσισαν με κινητοποίηση να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να ζητήσουν την παραμονή του κ. Ρωμανάκη στη θέση του διευθυντή. Ο κ. Ρωμανάκης ήταν επί τέσσερα χρόνια υποδιευθυντής του 6ου Γυμνασίου και τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες διευθυντής. Όταν υπέβαλε νέα αίτηση για τη θέση διευθυντή δήλωσε μόνο το συγκεκριμένο σχολείο. Μια συνάδελφός του, όμως, είχε υψηλότερη θέση στον αξιολογικό πίνακα και αξιολογήθηκε εκείνη ως νέα διευθύντρια.

Όπως ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου, που αυτές τις δύο μέρες τελεί υπό κατάληψη, έτσι και ο κ. Ρωμανάκης, τότε, το 2007, είχε προτρέψει τους μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματά τους και ζήτησε από τον υποδιευθυντή να χειριστεί το θέμα της κατάληψης, καθώς η θέση του ίδιου ήταν δύσκολη, όπως είχε δηλώσει.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News