Ηράκλειο: Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη για να μη φύγει ο διευθυντής τους από το σχολείο!

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη για να μη φύγει ο διευθυντής τους από το σχολείο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πρόταση του 15μελούς που υπερψηφίστηκε από τους μαθητές, το γυμνάσιο δε λειτούργησε χθες, ενώ και σήμερα συνεχίζεται η κατάληψη

Για δεύτερη μέρα σήμερα συνεχίζεται η κατάληψη στο 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου με αίτημα να μην αναλάβει καθήκοντα η νέα διευθύντρια που ορίστηκε μετά τις νέες τοποθετήσεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά να παραμείνει ο παλιός διευθυντής.

Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για πρόταση του 15μελούς που υπερψηφίστηκε από τους μαθητές και έτσι το γυμνάσιο δε λειτούργησε χθες, ενώ και σήμερα συνεχίζεται η κατάληψη.

«Αποφασίζετε για μας… χωρίς εμάς». Με αυτά τα λόγια να φιγουράρουν στο πανό στην κλειστή κεντρική πύλη του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου, οι μαθητές του, που χθες ξεκίνησαν κατάληψη, έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς το υπουργείο ζητώντας την παραμονή του διευθυντή του σχολείου Μανώλη Χουρσανίδη στη θέση του.

Όσο δυσνόητη κι αν είναι για τους μαθητές του γυμνασίου η κατανόηση πως πίσω από την αλλαγή σκυτάλης υπάρχουν νόμοι και εγκύκλιοι που το υπουργείο ορίζει, η κατάληψη είχε ιδιαίτερο συμβολισμό ως μία πράξη τιμής στο πρόσωπο του κ. Χουρσανίδη που δεν μπορεί παρά να τον συγκίνησε.

Ο ίδιος πάντως τους είχε ζητήσει χθες να λειτουργήσει το σχολείο σήμερα με ένα “ευχαριστώ”… Στο σχετικό ενημερωτικό του σημείωμα προς τους γονείς και κηδεμόνες για την κατάληψη ανέφερε χαρακτηριστικά πως η πράξη τους αποτελεί το ωραιότερο σημείο στην πολύχρονη θητεία του στην εκπαίδευση.

Και όχι άδικα αφού οι ίδιοι οι μαθητές με αυτή τη διαφορετική κατάληψη του έδωσαν εν λευκώ ψήφο εμπιστοσύνης για τα όσα έπραξε ως διευθυντής του 2ου Γυμνασίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News