Ηράκλειο: Kατάληψη για να παραμείνει ο ίδιος διευθυντής στο σχολείο τους!

Κρήτη
Ηράκλειο: Kατάληψη για να παραμείνει ο ίδιος διευθυντής στο σχολείο τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόταση του 15μελούς υπερψηφίστηκε από τους μαθητές και σήμερα το γυμνάσιο δεν λειτούργησε με ένα και μόνο αίτημα , να μην αναλάβει καθήκοντα η νέα διευθύντρια που ορίστηκε μετά τις νέες τοποθετήσεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Αποφασίζετε για μας …χωρίς εμάς. Με αυτά τα λόγια να φιγουράρουν στο πανό στην κλειστή κεντρική πύλη του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου οι μαθητές του, που σήμερα προχώρησαν σε κατάληψη έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς το υπουργείο ζητώντας την παραμονή του Διευθυντή του σχολείου Μανώλη Χουρσανίδη στη θέση του.

Η πρόταση του 15μελούς υπερψηφίστηκε από τους μαθητές και σήμερα το γυμνάσιο δεν λειτούργησε με ένα και μόνο αίτημα , να μην αναλάβει καθήκοντα η νέα διευθύντρια που ορίστηκε μετά τις νέες τοποθετήσεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όσο δυσνόητη κι αν είναι για τους μαθητές του γυμνασίου η κατανόηση πως πίσω από την αλλαγή σκυτάλης υπάρχουν νόμοι και εγκύκλιοι που το υπουργείο ορίζει , η σημερινή τους κατάληψη είχε ιδιαίτερο συμβολισμό ως μία πράξη τιμής στο πρόσωπο του κ. Χουρσανίδη που δεν μπορεί παρά να τον συγκίνησε.

Ο ίδιος πάντως τους ζήτησε αύριο το σχολείο να λειτουργήσει με ένα “ευχαριστώ”… Στο σχετικό ενημερωτικό του σημείωμα προς τους γονείς και κηδεμόνες για την σημερινή κατάληψη ανέφερε χαρακτηριστικά πως η πράξη τους αποτελεί το ωραιότερο σημείο στην πολύχρονη θητεία του στην εκπαίδευση.

Και όχι άδικα αφού οι ίδιοι οι μαθητές σήμερα με αυτή την διαφορετική κατάληψη του έδωσαν εν λευκώ ψήφο εμπιστοσύνης για τα όσα έπραξε ως διευθυντής του 2ου γυμνασίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News