Εκλογές 2023: Σε ποιες περιφέρειες της Κρήτης αναμένεται «ντέρμπι»

Παραπολιτικά
Εκλογές 2023: Σε ποιες περιφέρειες της Κρήτης αναμένεται «ντέρμπι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με όρους “ντέρμπι” διεξάγεται η προεκλογική εκστρατεία και στις δύο από τις τέσσερις περιφέρειες της Κρήτης, σε Λασίθι και Ρέθυμνο

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από τα κρίσιμα στοιχήματα των εκλογών να διατηρηθεί “ροζ” όλος ο χάρτης της Κρήτης. Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κέρδισε με βραχεία κεφαλή τις υπόλοιπες τέσσερις περιφέρειες.

Στη Δυτική Αττική κέρδισε ποσοστό 1,96% μεγαλύτερο από τη Ν.Δ., στην Άρτα πήρε την πρωτιά με διαφορά 0,95%, στο Ρέθυμνο με 0,44% και στο Λασίθι η πρώτη θέση κρίθηκε οριακά, με τη διαφορά να διαμορφώνεται μόλις στο 0,25%.

Ωστόσο, η πολύ μικρή διαφορά στις προηγούμενες εκλογές έχει δημιουργήσει εύλογες προσδοκίες στο εκλογικό επιτελείο της Ν.Δ. ότι πρόκειται για δύο περιφέρειες στις οποίες μπορεί με αξιώσεις να διεκδικηθεί η ανατροπή των συσχετισμών.

Στα Χανιά, την ιδιαίτερη πατρίδα του πρωθυπουργού, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι αυτή τη φορά θα είναι “μπλε”. Η Χανιώτισσα υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. δεν τοποθετήθηκε τυχαία… Μένει να αποδειχτεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News