default-image

Ρέθυμνο: Επίσκεψη Γαβριήλ Τσουντάνη σε Σωματείο ΑμεΑ

Παραπολιτικά
Ρέθυμνο: Επίσκεψη Γαβριήλ Τσουντάνη σε Σωματείο ΑμεΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον πρόεδρο, κ. Δημήτρη Τσαχάκη, καθώς και αρκετά μέλη του Σωματείου, με τους οποίους πραγματοποίησε έναν ανοικτό διάλογο σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στο Ρέθυμνο

Το Σωματείο ΑμεΑ ν. Ρεθύμνης επισκέφθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου 2023, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γαβριήλ Τσουντάνης.

Είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον πρόεδρο, κ. Δημήτρη Τσαχάκη, καθώς και αρκετά μέλη του Σωματείου, με τους οποίους πραγματοποίησε έναν ανοικτό διάλογο σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στο Ρέθυμνο.

Όπως του εξήγησαν, οι ελλείψεις και οι κωλυσιεργίες στην υλοποίηση και τον προγραμματισμό σημαντικών έργων που αφορούν την αναπηρία στο Ρέθυμνο, δυσχεραίνει σημαντικά την καθημερινότητά τους.

Δεδομένου ότι ο κ. Τσουντάνης διαθέτει μια πολυετή εθελοντική ενασχόληση σε Συλλόγους που ασχολούνται με ζητήματα αναπηρίας και προσβασιμότητας, και όντας και ο ίδιος γονιός παιδιού με αναπηρία, γνώριζε πλήρως όλα όσα του επισημάνθηκαν. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με το συγκεκριμένο Σωματείο, καθώς στο παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει μαζί, αρκετές ενέργειες, δρώμενα, αλλά και αιτήσεις, με σκοπό τη βελτίωση της κοινωνικής εικόνας του Ρεθύμνου.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στο ζήτημα της στέγασης των σχολικών δομών ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, στο πρώην κτίριο του ΚΕΓΕ. Όπως τονίστηκε, αυτό το μεγαλεπήβολο έργο, όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να δώσει λύση σε ένα χρόνιο ζήτημα για τους ΑμεΑ μαθητές της πόλης.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση για την ελλιπή προσβασιμότητα των σχολικών δομών, με αποτέλεσμα η εμπειρία της διδασκαλίας των ΑμεΑ μαθητών να πραγματοποιείται με δυσκολίες και ελλείψεις.

Επισημάνθηκε επίσης, η παντελής απουσία εκπαιδευτών προσανατολισμού τυφλών, με αποτέλεσμα οι όποιες ενέργειες και επεμβάσεις έχουν γίνει από πλευράς πολιτείας για τη διευκόλυνσή τους, να μένουν αχρησιμοποίητες (βλ. ηχητικές σημάνσεις σε φανάρια).

Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε στο «τραπέζι» της συζήτησης ήταν η έλλειψη θεραπευτών στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ), με αποτέλεσμα άτομα ή γονείς ατόμων με αναπηρία που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε συγκεκριμένες θεραπείες, να μένουν αβοήθητοι.

Τέλος, σχολιάστηκε το γεγονός ότι δεν έχει επιλυθεί το θέμα του τίτλου σπουδών των αποφοίτων ΕΕΕΕΚ, οι οποίες παρόλο που είναι σχολικές μονάδες Β’ βαθμιας εκπαίδευσης, το απολυτήριο τους ισοδυναμεί έως και σήμερα με αυτό της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Τσουντάνης άκουσε με προσοχή όλα τα παραπάνω ζητήματα και αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητά τους, υποσχέθηκε να προσπαθήσει να βοηθήσει στην επίλυσή τους, μέσω της συνεργασίας του τόσο με τους εκπροσώπους του Σωματείου, όσο και με τις αρμόδιες αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News