Οι δύο «μνηστήρες» για το λιμάνι Ηρακλείου - Αύριο ανοίγουν οι προσφορές

Κρήτη
Οι δύο «μνηστήρες» για το λιμάνι Ηρακλείου - Αύριο ανοίγουν οι προσφορές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φάκελοι των προσφορών των υποψήφιων επενδυτών θα αποσφραγιστούν αύριο Τετάρτη 26 Απριλίου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες

Δύο προσφορές για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας “Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.” (ΟΛΗ Α.Ε.) παρέλαβε χθες το ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα, προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

- Κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.- AVIAREPS ΕΛΛΑΣ Α.Ε.- NECTAR HOLDINGS LTD.

- Κοινοπραξία Grimaldi Euromed S.p.A. & “Μινωικές Γραμμές ΑΝΕ”.

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών, θα εκκινήσει άμεσα. Οι φάκελοι των προσφορών των υποψήφιων επενδυτών θα αποσφραγιστούν αύριο Τετάρτη 26 Απριλίου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στην ΟΛΗ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτηρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου.

Στον διαγωνισμό αξιοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει τις εταιρείες “Deloitte Business Solutions - Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.” ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο, την εταιρεία “Φορτσάκης- Δρακόπουλος- Μυλωνογιάννης & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία” ως νομικό σύμβουλο και το “Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Α.Ε.” ως τεχνικό σύμβουλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News