Τοπικές "μάχες" και εκπλήξεις...

Παραπολιτικά
Τοπικές "μάχες" και εκπλήξεις...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για τις σκέψεις των ψηφοφόρων προτού φτάσουν στο παραβάν, τις οποίες επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν αυτή την περίοδο κομματικά επιτελεία και υποψήφιοι, με μετρήσεις σε πανελλαδικό αλλά και τοπικό επίπεδο, καθώς ειδικά στην περιφέρεια τα κριτήρια και η εκλογική συμπεριφορά διαφέρουν από εκείνα των μεγάλων αστικών κέντρων

Τι δείχνουν οι άγνωστες δημοσκοπήσεις που μετρούν τις τάσεις ανά περιφέρεια.

Πρόκειται για τις σκέψεις των ψηφοφόρων προτού φτάσουν στο παραβάν, τις οποίες επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν αυτή την περίοδο κομματικά επιτελεία και υποψήφιοι, με μετρήσεις σε πανελλαδικό αλλά και τοπικό επίπεδο, καθώς ειδικά στην περιφέρεια τα κριτήρια και η εκλογική συμπεριφορά διαφέρουν από εκείνα των μεγάλων αστικών κέντρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, τα “γαλάζια” στελέχη δεν ανησυχούν τόσο για τις “μπλε” περιφέρειες όσο για τα αστικά κέντρα, χωρίς να ενισχύεται αναλόγως ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζει κάμψη. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στις πρόσφατες τοπικές δημοσκοπήσεις, που τέθηκαν υπόψη της “Καθημερινής”. Οι μετρήσεις προέρχονται από υποψήφιους βουλευτές, αλλά και από υποψηφίους για την Αυτοδιοίκηση, καθώς και από γκάλοπ που έγιναν κεντρικά, αλλά εστίασαν σε τοπικά ερωτήματα. Γενικά, πολιτικά συμπεράσματα δεν είναι ασφαλές να εξαχθούν. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα στην περιφέρεια, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ πίσω στην Αττική. Η συσπείρωση όλων των κομμάτων είναι χαμηλότερη από το 2019. Στην Κρήτη, το άλλοτε “πράσινο” νησί και νυν “ροζ” μπορεί αυτή τη φορά να έχει αρκετό “μπλε” χρώμα το βράδυ των εκλογών που δε θα οφείλεται σε άνοδο της Ν.Δ., αλλά στην εντοπιότητα του Ανδρουλάκη, που οδηγεί με εξαίρεση τα Χανιά σε μεγάλες μάχες με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην έδρα της Ντόρας Μπακογιάννη το ΠΑΣΟΚ κινείται χαμηλά, πέριξ του 12% - από 6,54% το 2019 -, και η Ν.Δ. θα δώσει μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα, σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι αμφότεροι κοντά στο 20%, ενώ στο Ηράκλειο η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει δεδομένη, αν και με αισθητή πτώση από το 43,22% που είχε πάρει το 2019.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News