«Ναι» σε ντιμπέιτ από Μητσοτάκη αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Παραπολιτικά
«Ναι» σε ντιμπέιτ από Μητσοτάκη αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε χθες να γίνουν δύο ντιμπέιτ - ένα με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη - με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο να απαντά «θα τα πούμε αναλυτικά στη διακομματική»

Οι εκλογές προκηρύχθηκαν και επίσημα και πλέον η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά, με τα στρατόπεδα των κομμάτων να προγραμματίζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Μάλιστα οι κόντρες μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τα διαδικαστικά των εκλογών της 21ης Μαΐου ξεκίνησαν πριν καν την πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ντιμπέιτ και δημοσκοπήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, με το φιτίλι της σύγκρουσης να ανάβει πρώτη η Πόπη Τσαπανίδου. Σήμερα, μετά την παραλαβή-παράδοση στο υπουργείο Εσωτερικών, με την Καλλιόπη Σπανού - που ορκίστηκε χθες - να αναλαμβάνει υπηρεσιακή υπουργός στη θέση του Μάκη Βορίδη, θα οριστεί η πρώτη συνεδρίαση, όπου θα διαφανούν οι προθέσεις όλων των κομμάτων, κυρίως για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε χθες να γίνουν δύο ντιμπέιτ - ένα με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη - με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο να απαντά «θα τα πούμε αναλυτικά στη διακομματική». Η θέση που έχει εκφράσει δημοσίως έως τώρα το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι «είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση, οργανωμένη, που θα εδράζεται σε πραγματικά γεγονότα, η οποία θα σέβεται τους κανόνες που πολιτικά και θεσμικά ισχύουν κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων, ούτως ώστε η ελληνική κοινωνία να μπορέσει να αξιοποιήσει και αυτές τις συζητήσεις, για να ενισχύσει, να βγάλει τα συμπεράσματά της και να απαντήσει σε όποια ερωτήματα έχει».

Η ερμηνεία αυτής της τοποθέτησης είναι ότι πρόθεση είναι να γίνει τουλάχιστον ένα ντιμπέιτ στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ώστε όλοι να έχουν την ίδια ευκαιρία να εκφράσουν τις θέσεις και να κριθούν από τους πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News