Παραπολιτικά

Η γκάφα Μητσοτάκη για την 21η Απριλίου και η δηκτική απάντηση Τσίπρα

Μετά τον σάλο από την ανάρτηση Μητσοτάκη για την 21η Απριλίου, ο πρωθυπουργός τα έκανε ακόμη χειρότερα.

Σε «διόρθωση» προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του για την 21η Απριλίου. Αρχικά με αφορμή τη συμπλήρωση 56 ετών από το πραξικόπημα της Χούντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε σε ανάρτησή του ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες «τιμούν τη σημερινή επέτειο».

Επειδή κανείς στη χώρα – πλην ορισμένων ακροδεξιών – δεν τιμά σήμερα την κήρυξη στρατιωτικού νόμου και την κατάλυση του πολιτεύματος από τους Συνταγματάρχες της Χούντας, θεωρούμε ότι απλά ο πρωθυπουργός έκανε λάθος το ρήμα.


Αλλά και πάλι. Κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου από την πολυπληθή ομάδα συνεργατών του δεν το είδε πριν πατηθεί το enter της δημοσίευσης;

Υπενθυμίζουμε πως πριν ακριβώς δύο χρόνια, στις 21η Απριλίου του 2021, η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε ξανά στο «στόχαστρο» χρηστών των social media για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Το κυβερνών κόμμα, με αφορμή τα 54 χρόνια από το πραξικόπημα, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία είδε τον λαϊκισμό και την έλλειψη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων πίσω από την έλευση της χούντας.

«Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών είναι μια διαρκής υπόμνηση των δεινών που μπορεί να φέρει ο ακραίος διχασμός που θρέφεται από τον λαϊκισμό και την έλλειψη στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων», ανέφερε τότε η ανακοίνωσή της ΝΔ που είχε προκαλέσει και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, μετά τον σάλο της πρώτης ανάρτησης για την 21η Απριλίου, ο Κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε διόρθωση αλλάζοντας την επίμαχη πρόταση σε «υποδέχονται τη σημερινή επέτειο». Και τα έκανε ακόμη χειρότερα.

Η δηκτική απάντηση Τσίπρα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο facebook:

«Δεν ξεχνάμε τους επίορκους που τσαλαπάτησαν με τα τανκς τη δημοκρατία. Τους δεσμοφύλακες του λαού μας, που άνοιξαν τις φυλακές και τα ξερονήσια σε όσους στάθηκαν απέναντι στην ωμή βία. Όσους δεν παραδέχτηκαν την ήττα και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για μια ελεύθερη και δημοκρατική πατρίδα.


Αυτούς τιμάμε.

Όχι την επέτειο της κατάλυσης της δημοκρατίας.

Και δεν ξεχνάμε επίσης και τι μας οδήγησε στην 21η Απρίλη.

Το μετεμφυλιακό καθεστώς της υποτέλειας και της αδικίας, ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε εθνικόφρονες και μη, το φακέλωμα, η καταστολή, οι διώξεις των «αντιφρονούντων», η φίμωση της ενημέρωσης, η διάβρωση του κράτους, η αποστασία, έστρωσαν το δρόμο στη χούντα.

Γιατί μόνο αν δεν ξεχάσουμε θα μπορούμε να υπερασπιστούμε την δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, πάντα και παντού».


Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη για την 21η Απριλίου. Αναλυτικά:

«Κύριε Μητσοτάκη, οι μόνοι Έλληνες που «τιμούν» τη θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος είναι οι χουντικοί που έχετε μαζέψει στο κόμμα σας.

Και το χειρότερο δεν είναι μόνο αυτό που γράψατε, αλλά ότι αλλάξατε την ανάρτηση σας λέγοντας ότι οι Έλληνες «υποδέχονται» την επέτειο.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις.

Ποτέ ξανά πρωθυπουργός της Δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά δεν διανοήθηκε να προσβάλει με αυτό τον τρόπο τους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία, Ελευθερία και Δικαιοσύνη.

Ντροπή σας!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια