Η απάντηση του πρόξενου για την... «κατάληψη» θέσης πάρκινγκ κοντά στην πλατεία Ελευθερίας

Κρήτη
Η απάντηση του πρόξενου για την... «κατάληψη» θέσης πάρκινγκ κοντά στην πλατεία Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εν λόγω παραχώρηση είναι απολύτως σύμφωνη με την κείμενη νομοθεσία, γεγονός που υποθέτω θα επιβεβαιώσει και ο Συνήγορος του Πολίτη, στον οποίο προσέφυγαν οι διαμαρτυρόμενοι συμπολίτες μου», αναφέρει ο κ. Παπαδαντωνάκης

«Η παραχώρηση μιας θέσης στάθμευσης επί της οδού Χατζηδάκη, έγινε μετά από σχετικό νόμιμο αίτημά μου που υποβλήθηκε στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου και υλοποιήθηκε αφού ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία», αναφέρει ο επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Περιφέρεια Κρήτης Νικόλαος Παπαδαντωνάκης.

Ειδικότερα, σε απάντηση του άρθρου που δημοσιεύθηκε  στις 31.03.20023 στο neakriti.gr με τίτλο: «"Ηράκλειο: Διαμαρτυρία για… «κατάληψη» θέσης πάρκινγκ κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας", ο κ. Παπαδαντωνάκης, αναφέρει ότι στο συγκεκριμένο άρθρο, που παρατίθεται «το πλήρες κείμενο επιστολής που απέστειλαν 14 συμπολίτες μου στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου και υπό την ιδιότητά μου ως Επιτίμου Πρόξενου της Δημοκρατίας της Σερβίας, αισθάνομαι την ανάγκη να γνωστοποιήσω τα ακόλουθα:

Η παραχώρηση μιας θέσης στάθμευσης επί της οδού Χατζηδάκη, έγινε μετά από σχετικό νόμιμο αίτημά μου που υποβλήθηκε στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου και υλοποιήθηκε αφού ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία. Η εν λόγω παραχώρηση είναι απολύτως σύμφωνη με την κείμενη νομοθεσία, γεγονός που υποθέτω θα επιβεβαιώσει και ο Συνήγορος του Πολίτη, στον οποίο προσέφυγαν οι διαμαρτυρόμενοι συμπολίτες μου. Το γεγονός ότι η προβλεπόμενη διαδικασία απαιτεί την εμπλοκή διαφόρων υπηρεσιών και διατυπώσεων, προφανώς δεν είναι δική μου ευθύνη και φαντάζομαι ότι δεν «εγκαλούμαι» γι’ αυτό, δεν τολμώ δε να φανταστώ τι θα συνέβαινε εάν είχε παραληφθεί η παραμικρή προβλεπόμενη τυπική διατύπωση.

Κατανοώ απολύτως το χρόνιο πρόβλημα των συμπολιτών μου– κατοίκων της περιοχής, που ταλαιπωρούνται καθημερινά για την εύρεση μιας θέσης στάθμευσης, πλην όμως αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να οδηγεί σε αυθαίρετες, προσβλητικές και άδικες κρίσεις περί ρουσφετολογικών κριτηρίων κ.λπ. Η παραχώρηση της «επίμαχης» θέσης στάθμευσης δεν αφορά στο πρόσωπό μου, αλλά στον εκάστοτε Πρόξενο της Δημοκρατίας της Σερβίας, όπως συμβαίνει με τους Διπλωματικούς-Προξενικούς εκπροσώπους και των υπολοίπων χωρών που υπάρχουν στην πόλη μας.

Με σεβασμό και κατανόηση

Ο Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Περιφέρεια Κρήτης, Νικόλαος Παπαδαντωνάκης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News