Αναβρασμός για τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών της Γεωπονικής

Παραπολιτικά
Αναβρασμός για τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών της Γεωπονικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φοιτητές της Γεωπονικής βρίσκονται εδώ και μέρες σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τη νομοθετική αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων

Μια πρωτοφανής - για τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - κίνηση να προχωρήσει το ακαδημαϊκό προσωπικό της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε παραίτηση, δηλαδή να υποβάλουν όλοι οι ακαδημαϊκοί τις παραιτήσεις τους στην πρύτανη του Πανεπιστημίου, εξαιτίας της μη απόδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους της σχολής σημειώθηκε.

Αυτή η κίνηση ήταν η αφορμή το Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), το οποίο υλοποιεί ένα σύγχρονο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΠΣ) πενταετούς διάρκειας (σ.σ. σήμερα, στο Τμήμα Γεωπονίας του ΕΛΜΕΠΑ φοιτούν 631 φοιτητές, ενώ έχουν ήδη δοθεί πολλά πτυχία βάσει της κείμενης νομοθεσίας), να εκδώσει ψήφισμα ζητώντας ομόφωνα την άμεση, χωρίς περαιτέρω προϋποθέσεις, ένταξη του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στα Τμήματα των οποίων οι απόφοιτοι εγγράφονται στο ΓΕΩΤΕΕ, ώστε οι απόφοιτοι του Τμήματος να αποκτούν τα πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα που προβλέπει το Π.Δ. 344/2000.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές της Γεωπονικής βρίσκονται εδώ και μέρες σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τη νομοθετική αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Κι ενώ στη Βουλή έχει κατατεθεί σχετική τροπολογία, αυτή χαρακτηρίζεται από τους πανεπιστημιακούς «βιαστική και πρόχειρη» και «δε λύνει το πρόβλημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News