Παραπολιτικά

Νέες διευκρινίσεις για τα οικόσιτα στα χωριά

Όλος ο σάλος που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης προήλθε από τα δικά μας δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ, κτηνιάτρου Αλέκου Στεφανάκη

Στις τουριστικές περιοχές και καθαρά μόνο σε εύλογα κοντινές αποστάσεις ίσχυαν και ισχύουν οι περιορισμοί στα κοτέτσια και στον αριθμό των οικόσιτων ζώων. Όπως μας έλεγε συγκεκριμένα χθες η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, γεωπόνος Ειρήνη Χουδετσανάκη, η Περιφέρεια Κρήτης δε νομοθετεί και οι αποφάσεις της στηρίζονται στους νόμους. Η κ. Χουδετσανάκη προέβη σε νέες διευκρινίσεις μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με την ίδια, η απόφαση δεν ανακαλείται, αλλά δεν αφορά σε όλες τις περιοχές. «Οι περιορισμοί δεν έχουν σχέση με τα χωριά. Κακώς προκλήθηκε όλη αυτή η αναστάτωση για γενίκευση των μέτρων», μας έλεγε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως και η ίδια πάντοτε ήταν και είναι υπέρμαχος της ανάγκης να υπάρχουν οικόσιτα ζώα και κήποι παραγωγής κηπευτικών, αλλά υπό προϋποθέσεις.

«Νομίζω πως είναι αυτονόητο να μην υπάρχει κοτέτσι σε ένα σημείο που θα βρίσκεται μια τουριστική μονάδα. Αυτός ήταν και ο χαρακτήρας των μέτρων, που πάντως δεν ανακαλούνται γιατί απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία», θέλησε να ξεκαθαρίσει προς την εφημερίδα μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι όλος ο σάλος που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης προήλθε από τα δικά μας δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ, κτηνιάτρου Αλέκου Στεφανάκη. Ως υπέρμαχος που πάντα ήταν και παραμένει ο Αλέκος Στεφανάκης της οικόσιτης κτηνοτροφίας στη χώρα μας γενικότερα, είχε αντιταχθεί στην απόφαση αυτή, λέγοντας πως σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες οι άνθρωποι έχουν δίπλα στα σπίτια τους ακόμα και αγελάδες.

Και υπενθύμισε την προσφορά της οικόσιτης κτηνοτροφίας στην επιβίωση των Ελλήνων σε βάθος πολλών δεκαετιών...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια