Παραπολιτικά

Η Κρήτη TV είχε αποκαλύψει τις "αμαρτίες" της Siemens στον ΟΣΕ που επικαλέστηκε σήμερα ο Σπίρτζης!

Στην εκπομπή Ελεύθερο Σημείο της Κρήτη TV είχε αναφερθεί ότι εργολαβικές κόντρες, εργολαβικά συμφέροντα και στο βάθος... πολιτικά πρόσωπα που είτε καλύπτουν καταστάσεις, είτε είναι μπλεγμένα ως τα μπούνια είτε απλώς δε θέλουν να ενοχλήσουν το σύστημα βρίσκονται στο πόρισμα της SIEMENS!

Στις αμαρτίες της Siemens για τις συμβάσεις με τον ΟΣΕ και το πρόβλημα εγκατάστασης του συστήματος GSM-R αναφέρθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρώην Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Η υπόθεση εμπλοκής της SIEMENS στις συμβάσεις του ΟΣΕ και το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή Ελεύθερο Σημείο της Κρήτη TV με τον Λευτέρη Συμβουλάκη στις 9 Μαρτίου 2023 παρουσιάζοντας το πόρισμα όπου μέσα ρητώς αναφερόταν ότι υπήρχαν πολιτικές ευθύνες αλλά και επιπλέον είχε απαξιωθεί ο ΟΣΕ. Στην εκπομπή Ελεύθερο Σημείο της Κρήτη TV είχε αναφερθεί ότι εργολαβικές κόντρες, εργολαβικά συμφέροντα και στο βάθος... πολιτικά πρόσωπα που είτε καλύπτουν καταστάσεις, είτε είναι μπλεγμένα ως τα μπούνια είτε απλώς δε θέλουν να ενοχλήσουν το σύστημα βρίσκονται στο πόρισμα της SIEMENS!

 


Ανταγωνισμοί εργολάβων οδηγούν να υπογράφονται “φωτογραφικές” ή κακές συμβάσεις, ο ανταγωνιστής προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη μπορεί να κάνει και ένα χρόνο να εξετάσει την ένσταση. Εντωμεταξύ το έργο δεν εκτελείται. Σκεφτείτε τώρα ότι στην περίφημη 717 σύμβαση είχαν κατατεθεί απανωτές ενστάσεις, είχαν δοθεί 9 παρατάσεις και το έργο δεν εκτελούταν. Περίπου 12 χρόνια πριν, τότε που Εξεταστική Επιτροπή διερευνούσε, υπό τον Σήφη Βαλυράκη, το σκάνδαλο της Siemens, γίνεται ειδική αναφορά στις συμβάσεις προμήθειας Siemens με ΟΤΕ για τα GSM-R και πώς η Siemens πήρε τη σύμβαση ενώ ήταν ανταγωνιστικότερη η προσφορά άλλης εταιρείας. Άρχισαν οι ενστάσεις και το έργο δεν προχώρησε... Μάλιστα, το πόρισμα επέρριπτε ευθύνες σε συγκεκριμένους υπουργούς το 2006, ωστόσο με την ψήφο της Βουλής το πόρισμα δεν έφτασε στα αρμόδια δικαστικά χέρια και το σκάνδαλο έκλεισε μια και καλή!

Το έγγραφο ντοκουμέντο παρουσιάστηκε στην εκπομπή της Κρήτη TV Ελεύθερο Σημείο με τον Λευτέρη Συμβουλάκη.
Τώρα καταλαβαίνετε πώς κινείται περίπου το πράγμα και με την περιβόητη σύμβαση 717; Αφήστε από πίσω τις κόντρες εταιρειών και τι ρόλο διαδραμάτισαν πολιτικά πρόσωπα και πρώην στελέχη του ΟΣΕ... Ωστόσο θα πρέπει να ειπωθεί και αυτό: Οι μεταφορές βασίζονται στην τεχνολογία, τον άνθρωπο και την ασφάλεια. Εν προκειμένω, το ανθρώπινο δυναμικό είχε μειωθεί σημαντικά και ποιοτικά ως προς τις δεξιότητες και την κατάρτισή του, τα συστήματα ασφαλείας δεν υπήρχαν αφού δεν είχαν τοποθετηθεί φωτοσήματα, και επιπλέον ο Γενικός Κανονισμός Κίνησης μάλλον δεν ήταν δυνατό λόγω ανεπαρκούς προσωπικού να τηρηθεί. Δηλαδή δεν υπήρχε τίποτα από τα παραπάνω, ούτε τεχνολογία, ούτε προσωπικό, ούτε και ασφάλεια... Για σκεφτείτε το λίγο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια