Ένα εύλογο ερώτημα

Παραπολιτικά
Ένα εύλογο ερώτημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα εύλογο ερώτημα, κατά τη γνώμη της στήλης, που εφάπτεται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο Mega και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε επί της ουσίας τον κ. Ντογιάκο να παραιτηθεί, καθώς ανέφερε ότι ο γιος του ήταν μετακλητός υπάλληλος του Κώστα Αχ. Καραμανλή, του υπουργού Μεταφορών τη μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη. Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, «το θέμα δεν είναι αν εγώ έχω εμπιστοσύνη στον κ. Ντογιάκο, ο λαός έχει εμπιστοσύνη; Εγώ στη θέση του θα είχα παραιτηθεί. Εάν ο γιος μου ήταν μετακλητός υπάλληλος στον υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην κρίση όλης της ελληνικής κοινωνίας και αύριο της Δικαιοσύνης, εγώ στη θέση του θα είχα παραιτηθεί» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, σε ποια χώρα δε θα είχε παραιτηθεί;». Ξεκάθαρα μία απολύτως εύλογη τοποθέτηση.

Ολέθριος “επιτελικός” μηχανισμός

Ο ιστορικός-ερευνητής και συγγραφέας, Γιώργος Ρωμανός, μιλώντας χθες στον 98,4 υποστήριξε πως το «εθνικό έγκλημα» των τρένων, με τους 57 επισήμως νεκρούς στα Τέμπη, δεν είναι μεμονωμένο «ανθρώπινο λάθος», όπως προσπάθησε να το υποβαθμίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά ένα ακόμη «εθνικό έγκλημα» στο πλαίσιο των «εγκλημάτων» της μεταπολίτευσης. Μια 50ετής περίοδος αντι-δημοκρατίας, εθνομηδενισμού, διάλυσης, αίματος και θανάτου, η πιο αιματηρή της νεότερης ελληνικής ιστορίας, ενώ στη χώρα μας, επισήμως τουλάχιστον, δεν υπήρχε/υπάρχει “εμφύλιος πόλεμος”. Υποστήριξε μάλιστα ότι είναι «συνένοχοι στο μεγάλο θανατικό οι ψηφοφόροι/“πελάτες” των κομμάτων του ενιαίου κυβερνητισμού, Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-Αριστερά, που ανέχτηκαν ή ενθάρρυναν τη διαφθορά, την “κομματοκρατία” και τη διάλυση του κράτους, με ένα σύστημα εκλεγμένου “πρωθυπουργοκεντρισμού”, που δεν είναι καν επίφαση δημοκρατίας, αλλά “εκλόγιμης μοναρχίας”».

Ρεκόρ για πολιτικό αρχηγό

Πάντως, αύξηση στα νούμερα τηλεθέασης, που μόνο συνέντευξη πολιτικού αρχηγού δε θύμιζε, πραγματοποίησε η συνέντευξη του Τσίπρα στο Mega. Ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 15,5% στα 48 λεπτά της συνέντευξης, ενώ για κάποια λεπτά έφτασε ακόμα και το 17%, νούμερα τα οποία αποτελούν ρεκόρ για συνέντευξη πολιτικού αρχηγού. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι τηλεθεατές, πάρα τη μεγάλη διάρκεια της συνέντευξης, παρακολούθησαν τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο συνήθως δε συμβαίνει. Ακριβώς γι’ αυτό, άλλωστε, οι συνεντεύξεις στα δελτία ειδήσεων είναι γύρω στα 30 λεπτά και όχι παραπάνω.

Σε απόλυτα νούμερα

Τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα παρακολούθησαν 637.189 τηλεθεατές. Το δελτίο του Mega πήρε συνολικά την “πρωτιά” στα δελτία ειδήσεων με τη συνέντευξη, ενώ πρώτο αναδείχθηκε και σε ό,τι αφορά στο δυναμικό κοινό, παρά το γεγονός ότι είχε απέναντί του τους “Ράδιο Αρβύλα” (δεν τους ξεπέρασε), οι οποίοι “σαρώνουν” σε αυτές τις ηλικίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News