Σχολική βία, κινητοποιήσεις και το επίμαχο άρθρο 4

Παραπολιτικά
Σχολική βία, κινητοποιήσεις και το επίμαχο άρθρο 4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ποια η λογική να συμπεριλαμβάνετε στη σχολική βία τις μαθητικές κινητοποιήσεις; Τέτοια συνεννόηση θέλετε;»

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της σχολικής βίας όπως προβλέπει το νομοσχέδιο κατά της σχολικής βίας που ψηφίστηκε προχθές, με τις αντιδράσεις να είναι πολλές και έντονες.

Ειδικότερα, πέρασε με τις ψήφους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. το νομοσχέδιο για τη σχολική βία, που αποσκοπεί στην «πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας στα σχολεία, στη βάση της ενίσχυσης των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Αντιδράσεις προκάλεσε, όμως, το άρθρο 4 του σχεδίου νόμου, που ορίζει τις μορφές της σχολικής βίας. Έμμεσα, λοιπόν, εντάσσονται οι μαθητικές κινητοποιήσεις και ιδιαίτερα η κατάληψη. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως ενδοσχολική βία και εκφοβισμό συνιστά «η παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής των μαθημάτων και ο βίαιος αποκλεισμός μαθητών είτε από την εκπαιδευτική διαδικασία είτε από τη συμμετοχή τους στην καθημερινή σχολική ζωή».

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δε συμμετείχε στη διαδικασία ψήφισης, ο κ. Φίλης υποστήριξε πως η συγκεκριμένη τροποποίηση που εντάσσει τις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της σχολικής βίας πρέπει να αποσυρθεί, ενώ απευθυνόμενος στην Νίκη Κεραμέως είπε χαρακτηριστικά: «Ποια η λογική να συμπεριλαμβάνετε στη σχολική βία τις μαθητικές κινητοποιήσεις; Τέτοια συνεννόηση θέλετε;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News