Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη σχολική βία

Παραπολιτικά
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη σχολική βία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που αφορούσε τη σχολική βία. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορούσε την «πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας και εκφοβισμού στα σχολεία».

Το νομοσχέδιο πέρασε με πλειοψηφία. Το κυβερνών κόμμα αλλά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. έδωσαν την ψήφο συναίνεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απείχε από την κοινοβουλευτική ψηφοφορία, ενώ είχε εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του με τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 καταψήφισαν επίσης το νομοσχέδιο, ενώ η Ελληνική Λύση δήλωσε “παρών”.

Στον νέο νόμο του κράτους προβλέπονται νέες δομές για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, συστηματικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, ενίσχυση των υποστηρικτικών φορέων, όπως τα ΚΕΔΑΣΥ, καθώς και λειτουργία πλατφόρμας μέσω του gov.gr για αναφορές περιστατικών ενδοσχολικής βίας, ακόμη και ανώνυμες εκ μέρους των μαθητών. Η διαβούλευση του νομοσχεδίου διήρκεσε μόλις 12 ημέρες και πιο συγκεκριμένα από τις 8 μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, ενώ υπεβλήθησαν μόλις 259 σχόλια επί της δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου.

Αποδέκτες των αναφορών θα είναι οι υπεύθυνοι αντιμετώπισης της σχολικής βίας και εκφοβισμού της οικείας σχολικής μονάδας, που θα μπορούν να επιληφθούν των περιστατικών αυτών, ενώ θα ενημερώνονται και οι ομάδες δράσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Η πλατφόρμα θα περιέχει, επίσης, καλές πρακτικές, ενημερωτικό και επιμορφωτικό υλικό προς ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, λειτουργώντας έτσι ως ο κεντρικός ψηφιακός κόμβος του ΥΠΑΙΘ για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News