default-image

Καστέλι: Ξεπερνά το 20% το ποσοστό υλοποίησης του νέου αεροδρομίου

Παραπολιτικά
Καστέλι: Ξεπερνά το 20% το ποσοστό υλοποίησης του νέου αεροδρομίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόοδος των εργασιών φαίνεται ότι ξεπερνά το 20% - Οι πρώτες πλάκες στο υπόγειο του μεγάλου κτηρίου του τέρμιναλ ήδη τοποθετήθηκαν, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πέσει η πλάκα του ισογείου

Εντυπωσιακή είναι η πρόοδος των εργασιών στο υπό κατασκευή έργο του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, το οποίο θα είναι το πιο μεγάλο και το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της Μεσογείου.

Η πρόοδος των εργασιών φαίνεται ότι ξεπερνά το 20%. Οι πρώτες πλάκες στο υπόγειο του μεγάλου κτηρίου του τέρμιναλ ήδη τοποθετήθηκαν, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πέσει η πλάκα του ισογείου.

Ο τερματικός σταθμός αυξήθηκε σε όγκο κατά 32% στα 91.000 τ.μ. αντί για 68.000, όπως προέβλεπε η αρχική σύμβαση.

Ήδη ξεκίνησαν οι στρώσεις των αδρανών υλικών στον διάδρομο και τροχόδρομο, ενώ τους προσεχείς μήνες θα πέσουν τα πρώτα ασφαλτικά στους δρόμους πρόσβασης προς το διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι. Πολύ σύντομα ολοκληρώνονται οι εργασίες στο κτήριο νερού, απ’ όπου δεξαμενές νερού θα τροφοδοτούν με νερό το αεροδρόμιο. Συνολικά, 500 άτομα εργάζονται στο εργοτάξιο, ενώ το επόμενο δίμηνο ο αριθμός των εργαζομένων θα αυξηθεί σημαντικά.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανόλης Φραγκάκης τονίζει την ανάγκη να “τρέξει” η αντιπλημμυρική μελέτη της περιοχής. Παράλληλα, ο κ. Φραγκάκης περιέγραψε τις αδυναμίες πρόσβασης αρκετών χωριών στο αεροδρόμιο στο Καστέλι. Το κόστος των έργων αναμένεται να ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Το εμβληματικό έργο υποδομής αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026 ή το αργότερο το 2027, ενώ το νησί μας θα αναδειχτεί σε περιφερειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με δυνατότητα διαχείρισης έως και 18 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News