Τζον Άτκινσον Μύρτος: Έφυγε ένας αγνός λάτρης της Κρήτης

Παραπολιτικά
Τζον Άτκινσον Μύρτος: Έφυγε ένας αγνός λάτρης της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο λόγος για τον Τζον Άτκινσον, ο οποίος προσέφερε πραγματικά στον τόπο που τόσο αγάπησε και που τελικά έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή

Ένας αγνός λάτρης της Κρήτης, ένας άνθρωπος που έγινε ένα με τους ντόπιους κατοίκους στον Μύρτο της Ιεράπετρας και την ευρύτερη περιοχή δε βρίσκεται πια κοντά μας. Ο λόγος για τον Τζον Άτκινσον, ο οποίος προσέφερε πραγματικά στον τόπο που τόσο αγάπησε και που τελικά έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο πρόεδρος της κοινότητας Μύρτου, Αλέκος Παντελάκης, αποχαιρέτησε χθες με μια συγκινητική ανάρτηση που έκανε στο Facebook τον φίλο του Τζον Άτκινσον.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, ο Τζον άφησε χθες (5/3) το πρωί την τελευταία του πνοή στο σπίτι όπου ζούσε στους Μύθους Λασιθίου.

«Η κοινότητα Μύρτου θρηνεί την απώλεια του John Atkinson, που σήμερα το πρωί μας αποχαιρέτησε ξαφνικά στο σπίτι του στους Μύθους. Ήταν ο άνθρωπος που “κρατούσε” τη λαογραφική συλλογή του Γεωργίου Δημητριανάκη ανοικτή. Ό,τι ώρα και να τον έπαιρνες τηλέφωνο, αμέσως ερχόταν να ανοίξει και να ενημερώσει τους επισκέπτες. Έκανε τον γάμο της κόρης του στον Μύρτο. Έλεγε “πρόεδρε, μεγάλωσα τα τελευταία χρόνια”. Βλέποντας ότι δεν υπάρχει άλλος, ξαναερχότανε και έλεγε “άντε θα κάτσω και φέτος, του χρόνου όμως...”.

Μετά την αναχώρησή σου φρόντισες να μου επιστραφούν τα κλειδιά του Λαογραφικού Μουσείου. Φίλε Τζον, εκ μέρους όλων των κατοίκων, σε ευχαριστώ για την προσφορά σου στην κοινότητα Μύρτου. Επέλεξες μετά τη συνταξιοδότησή σου να αγοράσεις σπίτι στους Μύθους, το ανακαίνισες και εκεί ήταν το σημείο που έφυγες για τη γειτονιά των αγγέλων. Η κοινότητα Μύρτου θρηνεί. Βαθιά συντετριμμένος εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά σου. Η κοινότητα Μύρτου έχασε έναν ακούραστο υποστηρικτή. Εγώ έχασα έναν σπουδαίο φίλο. Αναπαύσου εν ειρήνη. Αιωνία η μνήμη σου», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Παντελάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News