Είχε καταδικαστεί για δωροδοκία

Παραπολιτικά
Είχε καταδικαστεί για δωροδοκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γνωρίζατε ότι ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hellenic Train, Ντάριο Λο Μπόσκο, είχε καταδικαστεί το 2015 στην Ιταλία για δωροδοκία; Όπως μετέδιδαν τότε, μεταξύ άλλων το ιταλικό πρακτορείο “ANSA” και η “La Repubblica” εκτός από τον Μπόσκο, τρεις δημόσιοι αξιωματούχοι φέρονται να εμπλέκονται στην έρευνα για διαφθορά. Η δωροδοκία φέρεται να αφορά μια σύμβαση για αισθητήρες για την παρακολούθηση των δρομολογίων (άκουσον άκουσον) των τρένων.

Την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε η βουλευτής της Ν.Δ., Στέλλα Μπίζιου, καθώς όπως καταγγέλλει η ίδια, κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν το όνομά της με τον σταθμάρχη της Λάρισας, που συνελήφθη για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Όπως σημειώνει η ίδια σε ανάρτησή της στο Facebook, κυκλοφορούν ισχυρισμοί πως η κόρη του σταθμάρχη δουλεύει στο πολιτικό γραφείο της. «Η αθλιότητα αυτή δεν έχει προηγούμενο και φυσικά δεν μπορεί να μείνει έτσι», τονίζει.

Ο υπουργός και το βαγόνι

Ένα περιστατικό, δύο δεκαετίες πριν, ενδεικτικό όμως της νοοτροπίας που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και στον τομέα των μεταφορών, αποκάλυψε πρώην εκπαιδευτής μηχανοδηγών, αναλύοντας το δυστύχημα στα Τέμπη. «Υπουργός έβαλε και μετέφεραν καινούργιο βαγόνι με τις... ζελατίνες στο χωριό του για να κάνει προεκλογικό αγώνα», είπε ο Νίκος Τσουρίδης που τότε ήταν μέλος αρμόδιας επιτροπής. «Το 2004 παραλαμβάναμε, δηλαδή η επιτροπή, τα καινούργια ελβετικά βαγόνια για την Πελοπόννησο. Μας φωνάζει ο γενικός διευθυντής και μας ενημερώνει πως υπουργός είχε δώσει εντολή να πάει ένα βαγόνι στο χωριό του», είπε και συνέχισε: «Το πήγαν εκεί οι Ελβετοί πάνω σε ειδική πλατφόρμα. Στην περιοχή υπήρχε μια μικρή σιδηροδρομική γραμμή, η Αγρίνιο - Μεσολόγγι – Κρυονέρι, που δε λειτούργησε ποτέ. Είχαμε πάει το τρένο εκεί, στα χωράφια, με τις ζελατίνες, για να το βλέπει ο κόσμος!». Τελικά, το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές και το βαγόνι... ξέμεινε στην περιοχή για έξι μήνες...

Οι θαλασσόλυκοι έκοψαν την πίτα

Ο καλός καπετάνιος και φίλος, Μανώλης Στεφανάκης, έκοψε την πίτα της σχολής σε μια όμορφη εκδήλωση, παρουσία φίλων, αποφοίτων, ιδιοκτητών σκαφών, αλλά και στελεχών στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, αλλά και επικεφαλής της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ηρακλείου. Η σχολή του Μανόλη έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα, στον χώρο της ανακαινισμένης ταβέρνας του Βαρσαμά, στο λιμανάκι της Παντάνασσας, η οποία είχε καταστραφεί ολοσχερώς όταν πλημμύρησε το Παλαιόκαστρο. Περισσότεροι από 150 φίλοι της θάλασσας συνήλθαν στο ταβερνάκι στα Λινοπεράματα, για να στηρίξουν τον πλημμυροπαθή φίλο τους, χωρίς μουσική στον χώρο λόγω πένθους, ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Τυχερός της βραδιάς που βρήκε το φλουρί ήταν ο Δημήτρης Βιτσαξάκης που κέρδισε μία δωρεάν ημερήσια εκμίσθωση σκάφους στα Σφακιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News