Καθυστερούν τα χρίσματα στην Αυτοδιοίκηση

Παραπολιτικά
Καθυστερούν τα χρίσματα στην Αυτοδιοίκηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επόμενη ημέρα των εκλογών θα δημιουργήσει στη χώρα, κατά κοινή ομολογία, “καραμπόλες” και ένα νέο πολιτικό τοπίο σε όλα τα επίπεδα, και αφετέρου θα επαναπροσδιορίσει τις εισηγήσεις των κομμάτων για τα χρίσματα που θα δώσουν για τους μεγάλους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Τα αποτελέσματα των επερχόμενων εθνικών εκλογών, όπως όλα δείχνουν, στις 9 Απριλίου, αναμένεται να αλλάξουν την ανθρωπογεωγραφία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και αυτό γιατί η επόμενη ημέρα των εκλογών θα δημιουργήσει στη χώρα, κατά κοινή ομολογία, “καραμπόλες” και ένα νέο πολιτικό τοπίο σε όλα τα επίπεδα, και αφετέρου θα επαναπροσδιορίσει τις εισηγήσεις των κομμάτων για τα χρίσματα που θα δώσουν για τους μεγάλους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Τα κόμματα, συνεπώς, με εξαίρεση κάπως τη Ν.Δ., που έχει κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές τις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας και συνεπώς είναι δεσμευμένη σε μεγάλους Δήμους για τα πρόσωπα που θα είναι υποψήφια, θα επιλέξουν στελέχη με βάση τη νέα πολιτική πραγματικότητα και τη δυναμική που θα έχουν αποκτήσει εντός αυτής παλαιότερα και νεότερα στελέχη. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, άλλωστε, θα είναι η πρώτη ακριβής “δημοσκόπηση” για την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί την άνοιξη, με την ψήφο να είναι χαλαρότερη και τα μηνύματα να αποστέλλονται ευκολότερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News