“Καρφί” για Μητσοτάκη, εγκώμιο για Καραμανλή

Παραπολιτικά
“Καρφί” για Μητσοτάκη, εγκώμιο για Καραμανλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή δήλωση πέντε προσώπων που υπηρέτησαν ως πρόεδρος Επιτροπής της Βουλής και ως υπουργοί με τις κυβερνήσεις της Ν.Δ.

Σε κοινή δήλωση για την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μη συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές προχώρησαν πέντε πρόσωπα που υπηρέτησαν ως πρόεδρος Επιτροπής της Βουλής και ως υπουργοί με τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. Πρόκειται για την Κρινιώ Κανελλοπούλου, πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, τον Ευάγγελο Αντώναρο, πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον Χρήστο Ζώη, πρώην υπουργό, τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, πρώην υπουργό και τον Σάββα Τσιτουρίδη, πρώην υπουργό.

Η δήλωση των “5” είναι γεμάτη “καρφιά” για τη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ., μιλώντας για «άτεγκτους κληρονόμους της ιστορικής κομματικής συνέχειας», ενώ ταυτόχρονα τα ίδια στελέχη εξάρουν την προσωπικότητα του πρώην πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μη συμμετάσχει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στο Κοινοβούλιο, όσο και στην παράταξη που υπηρέτησε.

Ο Κώστας Καραμανλής προσέφερε πολλά. Με αμετακίνητη πίστη στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, τα δημοκρατικά ιδεώδη, τη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων και τον πολιτικό πολιτισμό, διεύρυνε σημαντικά την παράταξή του. Με κύρια έκφραση τον μεσαίο πολιτικό χώρο, έθεσε τον θεμέλιο λίθο ενός ελεύθερου και ανοιχτού πολιτικού χώρου, με στόχευση στη σύνεση, το μέτρο και τη συναίνεση. Μια παρακαταθήκη που πρέπει να είναι σεβαστή απ’ όλους.

Η παρακαταθήκη αυτή δεν υπηρετείται από τους άτεγκτους κληρονόμους της ιστορικής κομματικής συνέχειας, αλλά από πράξεις και πρωτοβουλίες ευθύνης. Στο επίκεντρό τους πρέπει να βρίσκονται η προσήλωση στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο του Κέντρου και στη συνεχή έγνοια για τη στήριξη του συνόλου της κοινωνίας, που ειδικά τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται.

Σε αυτά πίστεψε, γι’ αυτά αγωνίστηκε διαχρονικά ο Κώστας Καραμανλής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News