Χανιά: Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ δημάρχου και προέδρου ΔΕΥΑΧ

Παραπολιτικά
Χανιά: Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ δημάρχου και προέδρου ΔΕΥΑΧ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεταξύ τους κόντρα, πάντως, αναμένεται να συνεχιστεί αύριο Τετάρτη, οπότε και το θέμα της αντικατάστασης της κ. Χατζηδάκη θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Τη δική της εκδοχή αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη να ζητήσει την παραίτησή της, παρουσίασε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Η μεταξύ τους κόντρα, πάντως, αναμένεται να συνεχιστεί αύριο Τετάρτη, οπότε και το θέμα της αντικατάστασης της κ. Χατζηδάκη θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα πρώτο στην ημερήσια διάταξη.

Η κ. Χατζηδάκη χαρακτηρίζει «αναιτιολόγητη και για πολιτικούς λόγους αίτηση παραίτησης, σε ένα διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ εκτός διαδικασίας», την αίτηση του δημάρχου Χανίων. Επιπλέον, μιλά για παρέμβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα απαιτήσεων της επιχείρησης από υδρολήπτες και για μια έκθεση ελέγχου που ανέφερε την ανάγκη διερεύνησης διαφοράς 650.000 ευρώ στο ισοζύγιο.

Παρουσιάζοντας αναλυτικά στοιχεία αναφορικά με μεταβολές που είχαν διαπιστωθεί σε οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΧ και για τα οποία είχε προταθεί η διενέργεια ελέγχου από ορκωτούς λογιστές, έκανε λόγο για εμμονή προκειμένου να μη γίνει η διαδικασία επιλογής ορκωτών για τις χρήσεις 2021 -2022, με ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία.

Η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ τόνισε ότι ο λόγος του αιτήματος παραίτησής της, δεν είναι ο ορισμός Ορκωτών Ελεγκτών, αλλά το υποτιθέμενο κακό κλίμα, το οποίο όπως υπογράμμισε όχι μόνο δεν αποδεικνύεται, αλλά υπάρχουν στοιχεία για το αντίθετο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News