Σε όλα τα ΜΜΕ η συνέντευξη της Ντόρας!

Παραπολιτικά
Σε όλα τα ΜΜΕ η συνέντευξη της Ντόρας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πολύπειρη πολιτικός μίλησε στις “Αντιθέσεις” της “ΚΡΗΤΗ TV” και στον δημοσιογράφο, Γιώργο Σαχίνη, ρίχνοντας “μπαλοθιές”, μεταξύ άλλων, για πλειστηριασμούς, υποκλοπές, συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ΑΟΖ και ναυτικά μίλια

Το ειδικό βάρος της Ντόρας Μπακογιάννη είναι αδιαμφισβήτητο. Επίσης, είναι ευρέως γνωστό ότι οι πολιτικοί της αντίπαλοι πάντοτε έκαναν δεύτερες σκέψεις πριν συμφωνήσουν να εκτεθούν δημόσια σε μία τηλεοπτική αντιπαράθεση μαζί της και όταν το αποφάσιζαν πήγαιναν καλά προετοιμασμένοι.

Η Χανιώτισσα πολιτικός είναι 35 περίπου χρόνια βουλευτής, ενώ έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών, αλλά και μαθητεύσει δίπλα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Συνεπώς, οι τοποθετήσεις της έχουν ειδικό βάρος και όταν αυτές γνωστοποιούνται οι πολιτικοί αυτού του τόπου οφείλουν να αποδίδουν τη δέουσα προσοχή.

Η πολύπειρη πολιτικός μίλησε στις “Αντιθέσεις” της “ΚΡΗΤΗ TV” και στον δημοσιογράφο, Γιώργο Σαχίνη, ρίχνοντας “μπαλοθιές”, μεταξύ άλλων, για πλειστηριασμούς, υποκλοπές, συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ΑΟΖ και ναυτικά μίλια. Η συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στην “ΚΡΗΤΗ TV” έγινε πρωτοσέλιδο στην “Εστία” και αναπαράχθηκε από τις περισσότερες ιστοσελίδες, όπως το documentonews, ieidiseis.gr, flash.gr, the pressproject.gr, pronews.gr, tribune.gr, tvxs.gr, topontiki.gr και πολλά άλλα! Αναφορικά με το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, η κ. Μπακογιάννη εμφανίστηκε επικριτική, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ταμπού» όσον αφορά την πιθανότητα συνεκμετάλλευσης φυσικών πόρων με την Τουρκία στη Μεσόγειο. Επί της ουσίας όχι μόνο θεωρεί άκαιρη την οριοθέτηση της ΑΟΖ ή την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, αλλά δηλώνει ότι θεωρεί αποδεκτή τη συνεκμετάλλευση των πόρων του Αιγαίου με την Τουρκία. «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, υπάρχει η συμφωνία Αιγύπτου – Ισραήλ – Ελλάδας στην οποία εκλήθη και η Τουρκία. Η συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου που είναι σε πόλεμο είναι ένα παράδειγμα, συνεργάζονται», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Κάποια στιγμή θα γίνει διεθνής διάσκεψη για τα ενεργειακά στη Μεσόγειο, θα υπάρξει ευρύτερη συμφωνία. Η Μεσόγειος είναι μικρή θάλασσα με πολλά κράτη».

Στη συνέχεια η πρώην υπουργός, τόνισε: «Η επέκταση των 12 μιλίων ανατολικά της Κρήτης έχει τεθεί ήδη στο τραπέζι, αλλά μια τέτοια κίνηση γίνεται με ενημέρωση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Επί της ουσίας, επί των στρατηγικών επιλογών της χώρας δεν υπάρχουν διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάτι μας δίδαξε ο Ελ. Βενιζέλος είναι ότι το πρώτο πράγμα στην εξωτερική πολιτική είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας. Οι συσχετισμοί, τα συμφέροντα. Να δημιουργήσεις συμμαχίες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν στη δύσκολη στιγμή. Αυτήν τη στιγμή δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο», είπε η βουλευτής της ΝΔ. «Το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι σε κατάσταση κρίσης. Δε θα αλλάξουν τα κεντρικά αιτήματα της Τουρκίας. Θα αποδεχθεί τον έναν και μοναδικό όρο για να πάει σε διάλογο: το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας. Θα πάμε σε ένα τέτοιο πλαίσιο για να συζητήσουμε την υφαλοκρηπίδα; Όλα αυτά είναι το μέλλον. Όταν επανέλθει η κανονικότητα στην Τουρκία», σημείωσε σχολιάζοντας το υπάρχον πολιτικό σκηνικό στη γειτονική χώρα και την προοπτική ανοίγματος διαλόγου με την Άγκυρα.

Παράλληλα, εκτός “γραμμής” Μαξίμου βγήκε και σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των υποκλοπών, χρεώνοντας λάθη στον πρωθυπουργό, ενώ δήλωσε ότι άλλαξε τηλέφωνο όταν έμαθε ότι την παρακολουθούσαν. Ερωτηθείσα για τους πλειστηριασμούς είπε ότι πρόκειται για «Υποχρέωση του μνημονίου οι πλειστηριασμοί. Είμαστε υπό επίβλεψη. Έχουμε υποχρεώσεις. Αν δε γίνουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δε θα δίνουν οι τράπεζες δάνεια» και πρόσθεσε ότι «είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά για να αντιμετωπιστεί θα πρέπει να εξαντληθούν οι δυνατότητες τις οποίες μας δίνει το νομικό πλαίσιο. Χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Είναι όρος επιβίωσης για την οικονομία. Τέλος, χρέωσε λάθη στον πρωθυπουργό ως προς τη διαχείριση του θέματος των καλλιτεχνών, το οποίο στο τέλος κι έλυσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News