Αντιδράσεις για την ένταξη του Κεδίκογλου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Παραπολιτικά
Αντιδράσεις για την ένταξη του Κεδίκογλου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έκανε όμως ως υφυπουργός Παιδείας ο ίδιος, από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014;

Την έντονη - όπως διαβάζω στο alfavita - διαφωνία τους για να συμπεριλφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Συμεών Κεδίκογλου, αποχωρώντας από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., εκφράζουν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ αυτών και ο Νίκος Φίλης.

Ο κ. Κεδίκογλου είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό την προσχώρησή του στην αξιωματική αντιπολίτευση μέσω Facebook, επισημαίνοντας ότι «φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας». Ο Συμεών Κεδίκογλου εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Εύβοιας με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και επανεκλέχτηκε το 2012. Ακολούθησε τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στη διάσπαση του 2014 και ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) στις εκλογές του 2015. Επαναπροσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ.

Τι έκανε όμως ως υφυπουργός Παιδείας ο ίδιος, από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014;

Με υπουργό Παιδείας τον Κ. Αρβανιτόπουλο, τον Ιούλιο του 2013 ανακοινώνεται από το υπουργείο Παιδείας ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα περίπου 2.114 εκπαιδευτικοί 49 ειδικοτήτων και δύο τομέων που καταργούνται στα τεχνικά λύκεια, με βάση τους νόμους 4172 και 4174 του 2013. Δηλαδή, μιλάμε για τον υφυπουργό Παιδείας της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, που προσυπέγραψε τη διαθεσιμότητα χιλιάδων εκπαιδευτικών ΕΠΑ.Λ., τους οποίους, μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε στα σχολεία.

Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2013 ο Συμεών Κεδίκογλου ήρθε αντιμέτωπος στην Κομοτηνή με τους εκπαιδευτικούς, που είχαν μπει σε καθεστώς διαθεσιμότητας κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θράκη.

«Κοιμάστε καλά τα βράδια;», ρώτησαν τον υφυπουργό οι καθηγητές που συνοδεύονταν από συναδέλφους τους-μέλη της ΕΛΜΕ Ροδόπης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News