Παραπολιτικά

Στο Πολύκεντρο Μοιρών απόψε η εκδήλωση για τα ελληνοτουρκικά

Για αρκετούς αυτή η τραγωδία μπορεί να λειτουργήσει ως η αφορμή για μια νέα προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Ο φονικός σεισμός που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία έφερε στο προσκήνιο συζητήσεις και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Για αρκετούς αυτή η τραγωδία μπορεί να λειτουργήσει ως η αφορμή για μια νέα προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Άλλοι μιλούν για την πιθανότητα μιας νέας «διπλωματίας των σεισμών». Αυτές οι συζητήσεις και μόνο προκάλεσαν αντιδράσεις δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν αυτή την περίοδο στην περιοχή.

Εφησυχασμός, προβληματική ανάγνωση της δυναμικής της σχέσης Ελλάδας και Τουρκίας, ακόμη και άγνοιας της Ιστορίας. Αυτή τη συζήτηση, που αγγίζει το επίκεντρο της πιο περίπλοκης πτυχής των ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα βάλουν σε ένα πλαίσιο σήμερα Δευτέρα και ώρα 6:30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Μοιρών, στον Δήμο Φαιστού, με θέμα “Ελλάδα- Τουρκία: Ανοίγει νέα σελίδα στη σχέση μας;”.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο συντονιστής Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ο καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, Πολύκαρπος Αδαμίδης, ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρης Ξενάκης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του Ομίλου της “ΚΡΗΤΗ TV”, Γιώργος Σαχίνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια