Η κίνηση "ματ" που συζητά το Μαξίμου για το Ηράκλειο!

Παραπολιτικά
Η κίνηση "ματ" που συζητά το Μαξίμου για το Ηράκλειο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη βολιδοσκόπησή του έχει γίνει ήδη, ο ίδιος, αν και το είδε θετικά, έχει επιφυλάξεις που κυρίως εδράζονται στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις

Σεισμό έχει προκαλέσει η συζήτηση στο Μαξίμου γύρω από μια υποψηφιότητα πολύ δυνατή! Ωστόσο χωρίς να αποτελεί έκπληξη και στα άλλα τοπικά πολιτικά στρατόπεδα.

Το όλο εγχείρημα έχει ως στρατηγική σύλληψη πως τα επιτελεία στο Μαξίμου λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους ότι στο Ηράκλειο η “μάχη” με τον ΣΥΡΙΖΑ θα παιχτεί για το αν ο αντίπαλος από τα υπόλοιπα των κατανομών θα έχει μεγαλύτερο αδιάθετο για να “χτυπήσει” την 4η έδρα ή αν η Ν.Δ. θα έχει μεγαλύτερο για να τις αυξήσει στις 3.

Με αυτό το σκεπτικό, το όνομα που έπεσε στο τραπέζι είναι του Κώστα Γιαννουλάκη, όχι μόνο επειδή είναι γιος του εκλιπόντα Δημήτρη Γιαννουλάκη, της πλέον εμβληματικής φυσιογνωμίας διαχρονικά και απόλυτη σφραγίδα ενότητας της Ν.Δ. στο Ηράκλειο, με όρους κόμματος, ως επί χρόνια πρόεδρος της ΝΟΔΕ και όχι των εκάστοτε προσωπικών επιδιώξεων. Το όνομα του Κώστα Γιαννουλάκη έπεσε στο τραπέζι του Μαξίμου, ως επιλογή συνεκτική για όλη τη βάση της Ν.Δ., με όρους υπέρβασης προσωπικών διαφορών, αλλά και υπέρβασης φαινομένων αλαζονείας από ορισμένους ακόμη και σε βάρος συνυποψηφίων τους, που έχουν δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση στη βάση του κόμματος, αλλά και στην κοινωνία.

Ταυτόχρονα, ο Κώστας Γιαννουλάκης είναι από τα ελάχιστα στελέχη του κόμματος από την Κρήτη που όχι απλά κατάφερε να εκλεγεί στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, αλλά και στην Εκτελεστική Γραμματεία της Πολιτικής Επιτροπής, που είναι το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο της Ν.Δ. Εκτός όμως από το μεγάλο εκτόπισμα στην κοινωνική βάση του κόμματος, όνομα με βαριά κληρονομιά και κυρίως σφραγίδα ενότητας όλου του κεντροδεξιού χώρου, στα επιπλέον προσόντα του είναι ότι προέρχεται από τον χώρο του επιχειρείν, με περγαμηνές αλλά και κοινωνικό εκτόπισμα προσφοράς στον χώρο του.

Η πρώτη βολιδοσκόπησή του έχει γίνει ήδη, ο ίδιος, αν και το είδε θετικά, έχει επιφυλάξεις που κυρίως εδράζονται στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Άλλωστε, η άλλη σκέψη που εξέφρασε, ότι «εγώ είμαι με το κόμμα, αυτό είναι πάνω από θέσεις και αξιώματα», το καταλαβαίνει και ο ίδιος ο Κώστας Γιαννουλάκης πως δεν είναι ισχυρός λόγος αντίκρουσης, αφού είναι το ίδιο το κόμμα που τον βολιδοσκοπεί και μάλιστα η ηγεσία του, πιο πάνω δεν έχει...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News