“Team Jorge”: Ομάδα Ισραηλινών παρεμβαίνει στις εκλογές;

Παραπολιτικά
“Team Jorge”: Ομάδα Ισραηλινών παρεμβαίνει στις εκλογές;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσίευμα του “Guardian” κάνει λόγο για παρουσία συνεργατών της εν λόγω ομάδας και στην Ελλάδα, βάσει των όσων δήλωσε ο “εγκέφαλος” της ομάδας

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του “Guardian” φέρνει στο “φως” τη δράση της “Team Jorge”, ομάδας Ισραηλινών συμβούλων, η οποία έχει εμπλακεί σε χειραγώγηση περισσότερων από 30 εκλογικών διαδικασιών σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας μεθόδους hacking, σαμποτάζ και επιτηδευμένης διασποράς ψευδών ειδήσεων στα social media.

Μάλιστα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για παρουσία συνεργατών της εν λόγω ομάδας και στην Ελλάδα, βάσει των όσων δήλωσε ο “εγκέφαλος” της ομάδας.

Η ομάδα έχει επικεφαλής τον Ταλ Χάναν, πρώην αξιωματούχο των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος πλέον δραστηριοποιείται με το ψευδώνυμο “Jorge” και φέρεται να λειτουργεί στο παρασκήνιο, ελέγχοντας τις εκλογικές διαδικασίες σε διάφορες χώρες για περισσότερες από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με τον “Guardian”.

Η δράση του Χάναν αποκαλύφθηκε από μία διεθνή ομάδα ερευνητών δημοσιογράφων, η οποία εξασφάλισε έγγραφα και απόρρητο υλικό στον “Guardian”. Οι δημοσιογράφοι εργάζονται σε Μέσα όμως η “Monde”, το “Spiegel” και η “El Pais”. Το πρότζεκτ, που αποτελεί κομμάτι ευρύτατης έρευνας για τη βιομηχανία παραπληροφόρησης, συντονίστηκε από τη γαλλική ΜΚΟ, Forbidden Stories, που έχει ως στόχο να συνεχίσει το έργο και την έρευνα δημοσιογράφων που έχουν απειληθεί, φυλακιστεί ή δολοφονηθεί.

Η έρευνα αποκαλύπτει με σοκαριστικές λεπτομέρειες το πώς η περιβόητη “Team Jorge” μετατρέπει σε όπλο την παραπληροφόρηση, με την εν λόγω ομάδα να προσφέρει μάλιστα τις υπηρεσίες επηρεασμού των εκλογικών αποτελεσμάτων χωρίς να αφήσει πίσω της το παραμικρό ίχνος. Στο πελατολόγιό της υπάρχουν επίσης και μεγάλες εταιρείες, τονίζει ο “Guardian”.

«Διαθέτουμε μία ομάδα στην Ελλάδα και μία στα Εμιράτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες μας. Συνολικά έχουμε ολοκληρώσει 33 καμπάνιες σε προεδρικό επίπεδο, 27 εξ αυτών απόλυτα επιτυχημένες». Στη συνέχεια ανέφερε ότι έχει εμπλακεί σε δύο μεγάλα πρότζεκτ στις ΗΠΑ, δίχως να επιβεβαιώσει ότι έχει ανακατευτεί άμεσα στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News