Σκαλάνι: Η γεώτρηση “άναψε” και πάλι “φωτιές”

Παραπολιτικά
Σκαλάνι: Η γεώτρηση “άναψε” και πάλι “φωτιές”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει αρχές Φεβρουαρίου τόσες οικογένειες να αντιμετωπίζουν και πάλι το “μαρτύριο της σταγόνας”;

Απίστευτο και όμως αληθινό. Στην “καρδιά” του χειμώνα και η γνωστή και μη εξαιρετέα γεώτρηση του Συνεταιρισμού Σκαλανίου, μέσω της οποίας υδροδοτούνται δεκάδες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής, τέθηκε και πάλι εκτός λειτουργίας, με το “μπαλάκι” των ευθυνών να πηγαινοέρχεται. Από τη μια τα χρέη προς τη ΔΕΗ από την πλευρά του Συνεταιρισμού - με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται για τη συνεχή λειτουργία της γεώτρησης - και από την άλλη μία ΔΕΥΑΗ η οποία λέει ότι «κάνω ό,τι μπορώ για να επιλύσω το πρόβλημα», αλλά εδώ και τόσους μήνες καμία εξέλιξη για οριστική λύση.

Αλήθεια, από το καλοκαίρι του ’22 δεν ήταν γνωστό το πρόβλημα; Γιατί πρέπει αρχές Φεβρουαρίου τόσες οικογένειες να αντιμετωπίζουν και πάλι το “μαρτύριο της σταγόνας”; 2023 και ακόμα στην κατά πολλούς “έξυπνη” πόλη του Ηρακλείου αδυνατούν συμπολίτες μας να κάνουν το μπάνιο τους ή να μαγειρέψουν; Απ' ό,τι μαθαίνουμε, υπάρχει δέσμευση από τη ΔΕΥΑΗ, προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση μέσα στον τρέχοντα μήνα. Για να δούμε! Το θέμα έχει έντονο ενδιαφέρον και δημοσιογραφικά, οπότε αναμένουμε.

Σημείωση προς τους εμπλεκόμενους: Η διανομή νερού με βυτία ως μια προσωρινή “ασπιρίνη” - όπως μαθαίνουμε - δεν πρόκειται να βρει φέτος πρόσφορο έδαφος στις τάξεις των κατοίκων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News