Ιεράπετρα: Ποιες είναι οι γυναίκες που αλυσοδέθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου

Παραπολιτικά
Ιεράπετρα: Ποιες είναι οι γυναίκες που αλυσοδέθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πιο δυνατή εικόνα τη χάρισαν αυτές οι δύο γυναίκες, που σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ανοιχτά θέματα και ζητήματα του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας δέθηκαν με αλυσίδες στα κάγκελα της πύλης του νοσοκομείου

Ίσως η πιο δυνατή εικόνα από το συλλαλητήριο της Ιεράπετρας για τη διάσωση του Γενικού Νοσοκομείου να μην ήταν ο συγκεντρωμένος κόσμος που μετρήθηκε σε χιλιάδες. Ούτε ότι η συγκέντρωση ήταν μεγαλύτερη του Ανδρέα Παπανδρέου του 1981, όπως έλεγαν οι τοπικοί παράγοντες. Την πιο δυνατή εικόνα τη χάρισαν αυτές οι δύο γυναίκες, που σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ανοιχτά θέματα και ζητήματα του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, αλλά και τη “σιωπηρή” άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει στην ουσία τους τα προβλήματα που έχουν δηλώσει επανειλημμένως δημοσίως γιατροί και νοσηλευτές, δέθηκαν με αλυσίδες στα κάγκελα της πύλης του νοσοκομείου χθες Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, κατά το πάνδημο, δυναμικό και με παλμό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε για την Υγεία στο Λασίθι και με αιχμή του δόρατος το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το νοσοκομείο, δημιουργώντας μια νοητή αλυσίδα και ασπίδα προστασίας. Οι γυναίκες που αλυσοδέθηκαν είναι η Λουίζα Μόργκαν, εκπαιδευτικός, και η διευθύντρια της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου Ζαχαρούλα Μπαχλιτζανάκη, στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα ενότητας και απόγνωσης μαζί!

Χιλιάδες Ιεραπετρίτες που συμμετείχαν στη μεγάλη κινητοποίηση ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα ενάντια στην υποστελέχωση και υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης.

Καταστήματα, σχολεία και υπηρεσίες του Δήμου δε λειτούργησαν σε ένδειξη συμπαράστασης. Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Γιάννης Πετράκης σε χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωμένους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην υγεία και την αρρώστια είμαστε όλοι ίσοι».

Στο συλλαλητήριο έδωσαν το “παρών” και οι γιατροί των Δήμων Βιάννου, Σητείας και Ρεθύμνου, ενώ προβληματισμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η παραίτηση αλλά και η πρόθεση αποχώρησης κι άλλων γιατρών από το νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την Αστυνομία, υπολογίζεται από τοπικούς παράγοντες ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περίπου 10.000 πολίτες. Αυτό θα το μάθουμε...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News