Γύρισε η κλεψύδρα για τα 7 εκατ. ευρώ

Παραπολιτικά
Γύρισε η κλεψύδρα για τα 7 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση των 7 εκατομμυρίων που εξασφαλίστηκαν για τη νέα επέκταση του ιδρύματος μέσω Ταμείου Ανάκαμψης είναι η μελέτη να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τον Ιούνιο, αφού, σε διαφορετική περίπτωση, το κονδύλι αυτό θα διοχετευτεί σε άλλο νοσοκομείο της χώρας

Περισσότερο “οξυγόνο” για να “αναπνεύσουν” η Ψυχιατρική και η Χειρουργική Κλινική, το ΤΕΠ αλλά και νευραλγικές μονάδες όπως του Τεχνητού Νεφρού και η Εντατική - που σήμερα ασφυκτιούν - αναμένεται να δοθεί με τη νέα πτέρυγα που θα κατασκευαστεί στο ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο και η οποία, βάσει χρονοδιαγράμματος, θα παραδοθεί το 2025. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση των 7 εκατομμυρίων που εξασφαλίστηκαν για τη νέα επέκταση του ιδρύματος μέσω Ταμείου Ανάκαμψης είναι η μελέτη να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τον Ιούνιο, αφού, σε διαφορετική περίπτωση, το κονδύλι αυτό θα διοχετευτεί σε άλλο νοσοκομείο της χώρας.

Βάσει της μελέτης η νέα επέκταση 2.800 τ.μ., που θα γίνει από την πλευρά της οδού Κουμουνδούρου σε τρία επίπεδα, προβλέπει την επέκταση της Ψυχιατρικής και της Χειρουργικής Κλινικής, που θα ενωθούν, ενώ “ανάσα” θα πάρουν η Μαιευτική Κλινική, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επιπλέον, από την αναδιαρρύθμιση των υφιστάμενων χώρων του ισογείου θα αναβαθμιστούν χωροταξικά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τα εργαστήρια του Μικροβιολογικού, του Ακτινολογικού και του Αξονικού Τομογράφου, ενώ “ανάσα” θα πάρουν και οι διοικητικές υπηρεσίες. Πάντως, βάσει των σχεδιασμών το έργο θα πρέπει να ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και να παραδοθεί το 2025.

Και ενώ το έργο της επέκτασης δείχνει να έχει πάρει τον δρόμο του, τελευταία “πυκνώνουν” ολοένα και περισσότερο οι συζητήσεις που θέλουν το Ρέθυμνο να αποκτά νέο νοσοκομείο πιθανότατα σε εκτάσεις που ανήκουν στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου, ώστε να υπάρξει διασύνδεση των κλινικών του με το πανεπιστημιακό ίδρυμα. Η Μίνα Γκάγκα, ωστόσο, εμφανίστηκε επιφυλακτική ως προς αυτό, σε αντίθεση με τον κυβερνητικό βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη που εμφανίζεται περισσότερο αισιόδοξος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News